Rensol

  1. Home
  2. Vlaams-Brabant
  3. Relegem
  4. Rensol

zonnepanelen installateur Rensol

Poverstraat 140, 1731 Relegem, België
Dit is een citaat van Rensol zelf:

Rensol legt zich volledig toe op zonnepanelen waardoor zij als geen ander vertrouwd zijn met de nieuwste technologiën en technieken op de markt.

Over Rensol

Rensol is sinds 2010 actief op de zonnepanelen markt in Vlaams-Brabant, delen van Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Met meer dan 2000 installaties, eigen opgeleide werknemers en zelfontwikkelde software is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot één van de referenties in de sector.

Dankzij hun grote expertise kunnen de specialisten van RENSOL u de beste prijs/kwaliteitsverhouding op de markt aanbieden. In uw op maat gemaakte installatie worden zowel het rendement, de terugverdientijd als het esthetische aspect in rekening genomen. Bovendien kan RENSOL de gegarandeerde opbrengst van uw installatie volledig becijferen, waardoor u precies weet hoeveel u zal uitsparen met uw duurzame, ecologische investering. Na de professionele installatie door de vakmensen van RENSOL kan u steeds terugvallen op de sterke garanties en de complete bijstand dat dit bedrijf kenmerken.

Hoewel RENSOL ongebonden is, werken zij vaak samen met dezelfde, erkende producteurs en distributeurs, zoals zonnepanelen van de merken REC, AUO en LG, en omvormers van SMA en SolarEdge. Hun montagesystemen met gegarandeerde waterdichtheid worden uit duurzame materialen gemaakt, zoals aluminium en inox. Tenslotte bieden de specialisten van RENSOL aangepaste verankeringssystemen aan voor elke type dakbedekking, van pannen en leien tot platte daken.

 Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

53 beoordelingen

image description

Heel vlotte en correcte afhandeling na duidelijke uitleg door vertegenwoordiger (Gunther) . Alles werd in detail overlopen en er waren nadien dan ook geen verrassingen én de offerte was marktconform . Ook de optie thuisbatterij werd op heldere wijze toegelicht. De gemaakte afspraken rond installatiedatum werden perfect nageleefd. De communicatie en opvolging van de dienst na verkoop was snel en efficiënt. De installatie van de batterij, de zekeringenkast en de omvormer zijn door de elektrieker heel professioneel geïnstalleerd. Alle bekabelingen zijn volgens de regels van de kunst gelegd en zeer netjes !! Nog nooit hebben wij zo?n zorgeloze plaatsing meegemaakt! Ik raadt aan al mijn kenissen Rensol aan !

image description

Vorige week heeft het team van Rensol onze zonnepanelen geïnstalleerd. Zeer vriendelijk team die werkelijk alles gedaan hebben om de installatie (18 panelen) zo netjes mogelijk te installeren. Na installatie was er klein probleem met laadpaal, maar werd binnen de kortste keren snel opgelost! Zeer goede ervaring en absolute topfirma uit de regio ??

image description

Top-firma. Ons dak werd zeer nauwkeurig bestudeerd, waardoor er een precieze offerte werd opgesteld. Er werd rekening gehouden met al onze eisen en was prijs/kwaliteit echt super. Plaatsing was ook vroeger dan oorspronkelijk doorgegeven en met zeer vriendelijke mensen. Het aanvragen van subsidies verliep ook heel gemakkelijk a.d.h.v. het mapje dat je krijgt na de plaatsing. Een echte aanrader! ?

image description

Verkoopsgesprek verliep heel vlot op alle onze vragen hebben we een duidelijk antwoord gekregen alsook een goede prijszetting . Bij de effectieve plaatsing van de installatie ook vriendelijke en proffesionele medewerkers die op al onze vragen met plezier een antwoord gaven , afwerking heel netjes zowel op zadeldak als op de platte daken onze installatie en thuisbatterij waren operationeel op 1 dag sindsdien hebben nog geen enkel probleem gehad Bedankt voor deze goede en professionele service Een echte aanrader

image description

Super tevreden over Rensol. Ik had graag een bedrijf uit de streek, ik had reeds enkele reviews gelezen die positief waren. Er werd een onderhoud gedaan waar alles werd besproken wat en hoe, nadien werd de plaatsing gedaan op een dag en de opvolging. Had ik het geweten dat dit zo vlot ging dan had ik al langer zonnepanelen besteld bij Rensol.

image description

Op 10 juli 2023 werden er 24 zonnepanelen en een batterij geplaatst. Van het begin (adviseur) tot de plaatsing ben ik zeer tevreden over de service, het materiaal, uitleg. De datum van plaatsing werd gerespecteerd, alles ging vlot. Iedereen kende zijn taak. Zeer vriendelijk personeel, niet te vergeten de dames die alle administratie en vragen vlug oplosten of doorgaven. Ook de opvolging voor keuring en Fluvius ging heel vlot. Raad Rensol voor 200% aan.

image description

uitstekende technische raadgeving Plaatsing uitgevoerd volgens afspraak De installation was onmiddelijk efficient in werking Mijn mening werd u al doorgestuurd na de installatie

image description

We zijn zo blij dat we voor Rensol hebben gekozen voor de plaatsing van onze zonnepanelen en batterij. Alles is super verlopen van het eerste kontakt met de vertegenwoordiger die altijd heel snel aan mijn emails antwoordde en de organisatie van de planning tot de plaatsing door een heel goede team die alles goed heeft verklaard. Het hele proces is heel vlot verlopen en op alle niveaus was de communicatie heel gemakkelijk en alles was altijd duidelijk. Ook na de plaatsing heeft Rensol alles voor de elektriciteitskeuring georganiseerd en daarna alle stappen doorgegeven om de installatie bij Fluvius aan te melden. Bij Rensol is iedereen heel professioneel, een echte aanrader.

image description

Héél positieve ervaring: concurrentiële prijzen, degelijk materiaal en professioneel werk, vriendelijke mensen, prima service en opvolging. TEN ZEERSTE AANBEVOLEN (EN VOOR HERHALING VATBAAR) !!! Uit 2 geselecteerde kandidaten (City Energy en Rensol) waren zij de enigen die het werk blijkbaar aankonden/aandurfden (C.E. heeft hiervoor trouwens geen reden - willen - opgegeven)...

image description

Net een installatie laten doen van 14 panelen, na een nauwkeurige selectie. Een plezier om dit team te zien samenwerken, elk z'n taak, en samenwerken waar nodig. Veilig gewerkt (!), professioneel en proper. Vriendelijke kerels, plaatsing eerst nog eens overlopen en alles geïnstalleerd volgens afspraak. Duidelijke communicatie en dossier achteraf, met handig stappenplan. Bedankt!

image description

Top kerels het team van Tafi, Jeremy, Jeoffrey en Jonas Electrieker. Van begin tot einde een vertrouwd en goed gevoel van aanpak. Alles mooi qua afwerking en uitleg op het einde van de dag. Nadienst via Chrystel is perfect verlopen en niet vergeten Robin met zijn voorafgaande deskundige uitleg. Bedankt iedereen.

image description

Recentelijk heeft Rensol bij ons zonnepanelen geïnstalleerd. Zowel de initiële contacten, de besprekingen, de installatie als de nazorg verliepen uiterst professioneel en vlot. Ik kan eigenlijk alleen maar zeer positief zijn

image description

Dinsdag 20/06/23 heeft Rensol 3 installaties uitgevoerd in mijn woning waarvan 1 met thuisbatterij. Vanaf het initiële gesprek tot en met de effectieve uitvoering ter plaatse was alles tot in de puntjes verzorgd. Perfecte communicatie, voorbereiding en professionele installateurs, ik kan deze firma alleen maar aanraden, 200% Een meer dan tevreden klant!

image description

Heel blij met de installatie van zonnepanelen door Rensol! Snelle levering, duidelijke planning. De installatie werd goed uitgevoerd. Het team van Rensol stond klaar te helpen met elke stap, elke vraag. Ik ben heel blij met de keuze!

image description

Vandaag heeft Rensol mijn zonnepanelen komen installeren en ik kan alleen maar zeggen: een topbedrijf met een topservice van de verkoop tot aan de installatie. De installatie gebeurde heel efficiënt, alles werd tot in de puntjes verzorgd en nadien ook nog een duidelijke uitleg gekregen. De installateurs waren allen superbekwaam, servicegericht en zeer vriendelijk. Kortom ik ben een heel tevreden klant en kan Rensol 200 % aanraden.

image description

Op 15 maart 2023 lieten wij 14 zonnepanelen en 3 thuisbatterijen door Rensol plaatsen. Deze werken zijn zeer vlot en netjes verlopen. De medewerkers zijn uiterst professioneel. Duidelijke communicatie van bij het begin en steeds bereid om vragen te beantwoorden. Een plezier om mee te werken. Rensol is echt een aanrader voor prachtig werk en uitmuntende service.

image description

Rensol biedt duidelijke en overzichtelijke informatie, zowel in fase van opmaak offerte, bestelling als na uitvoering van de werken, blijft bereikbaar voor vragen, houdt zich correct aan afspraken, voert werken uit met voldoende mankracht met kennis van zaken zodat planning gerespecteerd blijft.

image description

Van begin tot opvolging , dikke 10 op 10! Top verkoper die mij alles uitgebreid en eerlijk heeft uitgelegd. Top installateurs die zelfs moeite doen om alles zo esthetisch mogelijk af te leveren terwijl ik zelfs zei dat het mij niks uitmaakte!!! Komen met een lach toe en vertrekken weer met een lach. Top, Rensol-team

image description

Contact met Kim en Rensol-team is altijd zeer goed en professioneel geweest. Ondanks de verschillende verzoeken tot aanpassen van de offertes, steeds zeer reactief en beschikbaar voor uitleg geweest. De zonnepanelen en batterij zijn nu geplaatst en dat is ook heel vlot gegaan. Rensol heeft ook 100% meegewerkt om dat nog te realiseren binnen de periode waar premie nog hoger ligt, wat niet evident was. Ook de service na verkoop en support bij premie-dossier via Wendy is totnogtoe zeer goed. De keurder zei ook dat Rensol altijd kwaliteitswerk levert, en dat dat bij sommige anderen niet altijd het geval is. Bedankt dus aan hele Rensol-team.

image description

In 2018 hebben we Rensol gekozen voor de aankoop en installatie van onze zonnepanelen. We waren tevreden in alle stadia: van offerte tot uiteindelijke installatie. Alle afspraken werden telkens goed nagekomen. In juni 2022 hadden we plots geen opbrengst meer: de omvormer bleek defect op het slechts mogelijk moment: op de langste dagen van het jaar, bovendien in het begin van de energie crisis (veel vraag) en net na Covid (tekorten op de markt, oa omvormers). Get probleem heeft uiteindelijk 3 weken geduurd maar ik moet wel eerlijk zijn: Rensol heeft zijn best gedaan om een nieuw toestel van de leverancier te laten leveren en ze hebben het oude toestel vervangen door een nieuw (toch een paar uur werk). Het heeft me uiteindelijk ook niets gekost (behalve dan de gemiste opbrengst van 3 zonnige weken in juni).

image description

De plaatsing van onze batterijen en de nieuwe hybride omvormer en dit na de plaatsing eerder van onze zonnepanelen was door het Rensolteam WEER zeer professioneel. Zowel de offerte prijs, de voorbereiding, wachtijd en het geleverde werk, alles werd proper en mooi gedaan. Alles verliep zeer correct! Een echte aanrader! TOP doe zo voort o:)

image description

Topbedrijf met allemaal vriendelijke en professionele medewerkers. Heel goede uitleg vooraf, waarbij men echt kijkt naar je noden. Offerte met veel info. Alles wordt vooraf goed gepland en gecommuniceerd. Installatie liep bijgevolg ook perfect. Nadien ook veel ontzorging, want installatie aanmelden bij Fluvius en keuring aanvragen wordt netjes voor jou gedaan. Je moet enkel nog zelf je premies aanvragen, wat met alle gekregen documenten super makkelijk is. Ik zou deze firma aan iedereen aanraden!

image description

Wij zijn super tevreden van Rensol. Vanaf het eerste contact tot de plaatsing en de nazorg. De vertegenwoordiger neemt uitgebreid de tijd om alles uit te leggen. Denkt mee wat je uiteindelijk nodig hebt. Dit gaf onmiddellijk vertrouwen wat nadien ook bleek bij de contacten met de planners, projectleider, de zeer vriendelijke installateurs, enz. Van elke stap wordt je op de hoogte gehouden. Heb met zeer veel overtuiging een klant aangebracht. Top, houden zo !

image description

Zeer goede ervaring met de firma Rensol. Van de vertegenwoordiger die alles goed en duidelijk uitlegt tot de mensen op het bureau en zeker ook de ploeg die alles komen installeren is, het was allemaal heel goed in orde. De plaatsing is zeer proper en vlot gebeurt, de uitleg van de ploeg ter plaatste was ook zeer duidelijk, echt een aanrader om mee samen te werken voor zonnepanelen en een thuis batterij!!

image description

Wij hebben 10 zonnepanelen laten plaatsen en zijn zeer tevreden.. De panelen werden ruim binnen de afgesproken termijn geleverd en geplaatst, niet evident in deze tijden. Zo konden we deze zomer al volop onze panelen laten opbrengen. De verkoper was vriendelijk en kwam professioneel over, drong ook niks op en hield rekening met ons verbruik/budget. Zo raadde hij een thuisbatterij in onze situatie af. Ook de plaatsers deden hun werk zeer vakbekwaam en werkten proper. Rensol heeft alles van A tot Z goed geregeld, zoals het aanmelden bij Fluvius enz... Ik raad Rensol zeker aan!

image description

In 2016 werd een eerste deel door Rensol geïnstalleerd. Nu, 6 jaar later werd de installatie uitgebreid en opnieuw kregen we de nodige uitleg en doelgerichte vragen en durft men ook te vragen waarom je als klant voor bepaalde dingen kiest. Zo kom je tot een mijn inziens ideale oplossing die kwaliteitsvol, duurzaam en toekomstgericht is zonder het financiële uit het oog te verliezen. Ook de service nadien is top en verzorgd. Na keuring bleek er een kleinigheidje over het hoofd gezien, amper 2 uur na de keuring werd dit door een technieker opgelost! Dat is service! Hier een op en top tevreden klant!

image description

Heel tevreden over de manier van aanpak bij Rensol vanaf offerte tot oplevering. Afspraken worden goed nagekomen, professionele vakmannen, beleefd, voldoende uitleg. Contacten met de administratie zijn zeer vlot. Top bedrijf dat ik zeker wil aanraden aan toekomstige klanten.

image description

Heel tevreden van de snelle en vriendelijke service van Rensol. Vakmannen in hart en nieren met kennis van zaken!

image description

Jong, bekwaam en aangenaam team. Willen niet het duurste verkopen, wel wat bij jouw profiel past. Komen afspraken nauwgezet na en steeds bereikbaar - geen vraag is te veel. Geen enorme wachttijden. Zeer proper werk. Aanrader!!

image description

super tevreden over Rensol! denken mee tijdens de offerte-fase naar wat je echt wil en nodig hebt, ipv gewoon het duurste te willen verkopen. opvolging van bestelling en levering was ook top. en nadien de installatie correct, snel en proper gedaan. Zijn nadien ook zeer vlot bereikbaar als je toch nog met vragen zit (bv hoe je aanvraag voor premies te doen)

image description

Wij zijn heel erg tevreden over het hele team van Rensol. Zowel verkoop, plaatsing als administratie deden hun uiterste best. Ondertussen genieten wij van onze zonnepanelen en de huisbatterij.

image description

Super bedrijf. Vanaf de eerste stap heel klaar en duidelijk. Eerlijke service en goede dienstverlening. Ben je van plan om zonnepanelen en/of batterij te plaatsen? Contacteer hen dan zeker! Ik ben een zeer tevreden klant.

image description

We lieten onze zonnepanelen en opslagbatterijen plaatsen door Rensol op 25 april 2022. Zeer dynamisch en professioneel team. De installatie werd volledig uitgevoerd op één dag rekeninghoudend met de kleinste details. De verschillende medewerkers hechten belang aan de vragen van de klant en hebben steeds een antwoord op onze gestelde vragen. Een echte aanrader om met Rensol te werken ??. Koen & Chrystelle Vanstraelen - Bouton

image description

We hebben nu twee keer met Rensol samengewerkt en twee keer met grote tevredenheid tot gevolg. Offerte is onderbouwd. Plaatsing gebeurt correct en je vragen worden goed beantwoord. Werk wordt prima en op tijd uitgevoerd. Ook de after sales en het contact bij vragen is echt goed. Een professionele firma met een service die je niet elke dag tegenkomt. Echt fijn.

image description

Extremely satisfied with the company regarding follow-up of the quote and careful and professional installation to the extent that I have successfully recommended it to my neighbor. Technical after-sales service deserves appreciation by striving to definitively solve WiFi connection problems with the Fronius inverter. Not a single site visit was spared. Recommended.

image description

Wij zijn super tevreden over de samenwerking met Rensol bij de plaatsing van onze zonnepanelen en thuisbatterijen eerder deze maand! Zeer professioneel en hulpvaardig team (van verkoper, installateurs tot klantendienst & dienst naverkoop), met duidelijke communicatie en zeer snelle opvolging & afhandeling. Wij kunnen dan ook Rensol voor de volle 100% aanraden aan iedereen uit de buurt!

image description

zeer correcte firma, afspraken worden nagekomen en superteam , zeer beleefd en werken heel proper, niets dan lof! aanvankelijk 21 zonnepanelen besteld. Nu een batterij laten plaatsen. Alles conform afspraken en met voldoende voorafgaandelijke uitleg.

image description

Bestelling gedaan bij Rensol voor levering en plaatsing thuisbatterij, nadat we eerder bij hen zonnepanelen hadden besteld. De service laat te wensen over, hetgeen we niet verwacht hadden na de eerste job, vooral inzake communicatie. Bij het verstrijken van de vooropgestelde wachttijd (60dagen), zelf moeten contact opnemen om te polsen hoe het zat. Uiteindelijk nog eens reminder moeten sturen en dan heeft de verkoper contact opgenomen met melding dat wachttijd opliep door leverproblemen. De installatie op zich is netjes uitgevoerd, maar was niet operatoneel wegens er een probleem met een toestel waardoor het nog een maand heeft geduurd eer alles opgeleverd was. Het was een beetje 'trial and error' in back2back met de leverancier van de producten. Dit had ik eerlijk gezegd niet van Rensol verwacht, en ik verwachtte dat er voldoende troubleshootingkennis in huis was om dit zelf op te vangen. Er is vooral het probleem van communicatie (intern en richting de klant). Steeds zelf moeten polsen/bellen om de status te weten te komen en een idee van timing te hebben, en intern tussen collega's geen overdracht. Door het trial and error verhaal ook enkele keren moeten schuiven in de planning om thuis te zijn voor komst technieker. Documenten die we kregen voor keuring waren ook niet correct; Dit werd wel telkens snel gecorrigeerd, maar first time right is net zo handig. Kortom: niet wat ik verwacht had op basis van de eerste ervaringen van de zonnepanelen.

image description

Wat een aangename ervaring! Zeer professioneel personeel dat zorgde voor offerte, plan en plaatsing. De informatie over keuring, premie aanvraag enz. verloopt ook heel vlot. Ronduit een fantastische beleving! Een aanrader dus.

image description

installatie van 30 zonnepanelen (11,3kWp) en thuisbatterij van 14kWh; Na een correct technisch advies, een competitieve offerte gekregen. Een enthousiast jong team verzorgde feilloos de uitvoering. Een perfecte administratieve opvolging en transparante communicatie zorgde voor de kers op de taart! Aan mij heb je een ambassadeur (maar dat wisten jullie al) Doe zo verder!

image description

Despite my extreme satisfaction with the company regarding the follow-up of the quotation and installation, I have to express my strong dissatisfaction with the supplier Fronius who was recommended to me. Apart from the long waiting time (months!) for the delivery of their Smartmeter (batteries not in use as a result), Fronius appears to be unable to regulate the Internet connection between inverter and smartphone, so that monitoring of the installation cannot take place! Rensol as a supplier does not feel addressed and, like their customer, must 'hope' that this problem will be solved by Fronius as soon as possible ... I should have paid the full amount of the installation AFTER perfect operation of the installation (including monitoring it!) . In the future, Rensol would have to impose guarantees on Fronius with possible compensation per day to the customer in the event of default.

image description

Ik ben nu 1 jaar klant bij Rensol en zwaar teleurgesteld. Bij installatie zijn hun mensen nalatig geweest met als gevolg dat slechts de helft van de panelen werkten naar behoren. Die nalatigheid had naar mijn idee door hun team gedetecteerd moeten worden gezien het op de omvormer letterlijk was af te lezen en omdat de projectleider, 1 jaar na datum en na reparatie, wel kon aantonen uit zijn grafiekjes dat de spanning slechts de helft was. Die nalatigheid is tevens slechts aan het licht gekomen omdat ik hen zelf gecontacteerd heb. Achteraf heb ik het verwijt gekregen dat ik geen 'goede huisvader' ben omdat ik niet elke maand een calculatie gedaan heb van de opbrengst en calculeerd heb of die 25% afwijkt van de voorspellingen. Glashelder was dit immers niet voor mij als klant, gezien er maanden waren waar we in de buurt van de voorspelde opbrengst kwamen. Excuses voor hun blunder zijn er nooit gekomen. Ze wijgeren ook steevast elke financiele bemiddeling. Kortom, mijn ervaring leert me dat Rensol geen enkele verantwoordelijkszin heeft en dat ze de verantwoordelijkheid over het al dan niet correct werken van hun installatie volledig bij de klant leggen.

image description

Indeed I was with the wrong company. My sincere apologies. Thank you for pointing that out to me. Again my sincere apologies.Marc

image description

Good price-quality and at the same time good after-sales service (by supplying a solution) when it turned out that a producer was going bankrupt.

image description

Perfect installation with skilled workmen. A pleasure to see them work. Price compared to different suppliers and this one came out the most in terms of price quality.

image description

it has now been 4 years that my solar panels have been paying off and I am happy to recommend Rensol - sellers and installers - very warmly, as I recently did, with very good results, within my immediate family. Those people know what they are talking about and do so with all patience, understanding and knowledge.

image description

Bedankt voor de duidelijke uitleg, goede voorbereiding, nette installatie en correcte prijs! Jullie waren sowieso één van de beste aannemers die ik in vertrouwen nam tijdens het bouwen van mijn woning. Nog veel succes met jullie verdere projecten!

image description

Ik ben zeer tevreden van de installatie. De werkmannen waren zeer vriendelijk en hebben ons voorzien dan de nodige uitleg. Ik raad de firma zeker aan bij derden.

image description

Heel tevreden... Topbedrijf Contact van begin tot eindafwerking mega 1 adres indien u nog zonnepanelen wil...

image description

Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Rensol. Zeer duidelijke en nuttige info tijdens verkoopsgesprek. Duidelijke afspraken met respect voor prijs en deadlines. Vriendelijk, hulpvaardige en bekwame techniekers voor de installatie en zeer propere afwerking. Ook service na verkoop, keuring en aangeven van zonnepanelen is correct verlopen. Kortom: zeer positieve en professionele ervaring en zeker een aanrader om met Rensol samen te werken.

image description

Super klantenservice!!! Rensol begeleid je van begin (aanvraag offerte) tot einde (instalatie, keuring,... ) , op een heel klant vriendelijke manier!! een echte aanrader voor wie op zoek is naar Zonnepanelen + installatie !

image description

Top service! Gisteren gebeld, vandaag ter plaatse. Goede dienst na verkoop. Aan te raden. Bedankt Rensol.

image description

Top service! Gisteren gebeld, vandaag ter plaatse. Goede dienst na verkoop. Aan te raden. Bedankt Rensol.