Opteco

  1. Home
  2. Limburg
  3. Zonhoven
  4. Opteco

zonnepanelen installateur Opteco

Senator Alfons Jeurissenlaan 1020, 3520 Zonhoven, België
Dit is een citaat van Opteco zelf:

Bij Opteco zijn we de laatste jaren uitgegroeid tot dé referentie in slimme en innovatieve energieoplossingen.

Over Opteco

Opteco is een horizontaal bedrijf actief in zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Met meer dan 14000 installaties uitgevoerd door eigen montageteams kan u rekenen op een betrouwbare en deskundig geplaatste zonnepanelen installatie.

Dat het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, u kunt rekenen op professioneel advies binnen elke fase van uw project, gaande van de installatie tot de financiering.

Bovendien werken we enkel met duurzame kwaliteitsmerken (waaronder Daikin voor de warmtepompen en het Duitse Schüco voor zonneboilers) en garanderen we u een 48-uren opvolging bij de aankoop van elk van onze producten.

Van zodra u beslist om zonnepanelen te plaatsen komt er heel wat op u af. Onze adviseurs zijn daarom speciaal opgeleid om voor u een uitgebreide berekening te maken aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Elke berekening die wij maken is volledig gratis! Bij Opteco geniet elke klant van een ware VIP-behandeling: wij verzorgen voor u alle nodige aanvragen en formaliteiten.Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

107 beoordelingen

image description

J'ai fait installer mes panneaux solaires par Opteco. Je ne peux dire que du bien ! Ils ont été sérieux, respectés leurs engagements, la facture respectait le devis et le délai (qui était un challenge) a été respecté. Je ne manquerai pas de revenir vers Opteco pour une installation de batterie ou autre. Ik heb mijn zonnepanelen laten installeren door Opteco. Ik kan alleen maar goed zeggen! Ze waren serieus, respecteerden hun verplichtingen, de factuur respecteerde de schatting en de deadline (wat een uitdaging was) werd gerespecteerd. Ik zal zeker terugkeren naar Opteco voor een batterij-installatie of anders.

image description

Ik kan allen maar positief blijven over OPTECO, zowel plaatsing van zonnepanelen(2017) als van de SONNEN thuisbatterij(2021) die gekoppeld zijn aan een Smart E Grid met dynamisch contract en mijn energierekening drastisch doen verlagen.

image description

De zonnepanelen die door Opteco worden geinstalleerd , zijn niet zomaar de eerste de beste. Vanuit jaren ervaring hebben zij zonnepanelen geconcipieerd met ?de beste eigenschappen?. Met betrekking tot een zonnepaneel-installatie zijn de adviseurs voldoende ge-equipeerd om voor potentiele klanten de beste keuze te maken ; en dat voor de maximale opbrengst. Het aantal panelen wordt afgestemd op het profiel en de toekomstplannen van de klant. Afhankelijk van het ?soort paneel? , wordt tevens de hierop of hiervoor aangepaste omvormer gekozen. Hun berekeningen en gemaakte opbrengstprognoses zijn maximaal realistisch. De organisatie en management van Opteco zorgt voor voldoende begeleiding en assistentie van de klant in de nodige administratieve afhandeling.

image description

Uitvoerige uitleg en slideshow van Marc Scholiers omtrent de aangeboden producten en diensten. Ik kijk uit naar de installatie van de zonnepanelen.

image description

De muur boven mijn deur van living naar de keuken begon te scheuren. Mijn aannemer bevestigde dat het gewicht en trillingen van de twee airco's te zwaar is en oorzaak was van de muurscheuring. Het advies van Opteco was, dat ik meer sigaretten onder mijn airco moest roken, zodat de zichtbare afkitting door mijn aannemer niet meer zichtbaar was. Besef goed waar je aan begint en lees vooraf heel goed de reviews. Vergoeding van de premies was geenszins coulance. Het was een contractuele binding. De maandelijkse vergoeding, voor de geïnjecteerde stroom gedurende anderhalf jaar, daar kan ik naar fluiten. Veel lokkertjes in de verkoopfase, maar des te meer blunders daarna. Voor de vergoeding van de geleverde stroom op het netwerk, wordt in een ove coulance niet over gesproken. Ik ontvang geen enkele vergoeding, omdat mij installatie nooit bij Fluvius aangemeld werd. Anderhalf jaar zonder compensatie. Vandaag besef ik hoe slecht ik behandeld ben en de firma Opteco alleen maar geld wil. Nog nooit zo'n waardeloze firma meegemaakt. De druk op de ketel zetten om een aanbetaling van 30% te krijgen i.p.v. presteren. Indien je een contract met deze firma afsluit, houd dan een betaling van 30% achter tot volledige tevredenheid. Het leveren van een afdichtingsdopje duurt meer dan een jaar. Maar het ergste is, dat na anderhalf jaar mijn installatie nog steeds niet bij Fluvius en Veka aangemeld is. Ik verlies dus mijn recht op compensatie op geïnjecteerde stroom. Opteco, nooit meer: Waaaaaaardeloos: Een waardeloze firma. Nooit zaken mee doen !!!! *Afdichtingsdopje voor buitenunit pas na een jaar geleverd. * Veel geluidsoverlast in de living door één van de airco's. Daar moet ik maar mee leren leven. * Scheuren in de muur vanwege de geplaatste airco's. * Na anderhalf jaar de installatie nog niet aangemeld bij Fluvius, waardoor geen vergoeding voor geïnjecteerde stroom. * Onnodige plaatsing van digitale meter, omdat de installatie na anderhalf jaar nog steeds niet aangemeld is. Geen compensatie bij geïnjecteerde stroom. De terugdraaiende meter was beter geweest. * Plaatsing van bekabeling in het rookkanaal van de gebruikte schouw, waardoor installatie werd afgekeurd. * Installatie nog steeds niet aangemeld. De premie van de overheid werd door Opteco vergoed, onder mijn zwijgplicht en verplichtingen tot verwijdering van de slechte review. * De thermostaat van de airco's werkt niet. Gevraagde temperatuur 15 graden, maar de airco blijft verwarmen boven 19 graden. Waardeloos. De gecalculeerd capaciteit is niet voldoende. Ik moet met duur gas bijverwarmen. Had ik de verkooppraatjes maar niet geloofd en eerdere reviews bekeken, want de beloofde Mercedes-installatie blijkt uiteindelijk een slechte Skoda en zonder motor en vensters te zijn. Bedankt Opteco voor al de stress en valse beloftes. Ik had beter 2 jaar geleden de reviews gelezen. Meer dan ? 22.000 naar de kloten gebasseerd op een gladde babbel. Ik ben tenminste eerlijk. Mike

image description

2 Sterren omdat de zonnepanelen werken. Foute informatie van de verkoper gegeven in het begin gewoon om te kunnen verkopen. Op het einde dan ook niet over extra kosten informeerd.

image description

Het was een heel traject om de zonnepanelen, batterijen en de omvormer te plaatsen, want het liep over drie woon-niveaus. Super gedaan David en bedankt voor alle tips na de installatie ?. Kleinere probleempjes werden vakkundig verholpen en men heeft mij uiterst correct te woord gestaan. Veelal kreeg ik op mijn vragen al binnen de 24 uur een antwoord. Dank u, Inge en Ron. Welke vraag ik ook had, ik kreeg nooit het gevoel dat vervelend was ?. Het hele proces werd ik goed en correct geholpen. Voornamelijk met het papieren-werk. Het is geen kattenpis om bij monopolisten als Fluvius en de Vlaamse overheid de premie-aanvraag te doen. Ik ben zeer tevreden. Dank u Michel ?, dat u mij altijd te woord heeft gestaan. Zelfs op uw prive-momenten. Opteco, ik wens u fijne feestdagen en vooral een gezond 2024. Mike

image description

Vlotte verkopers maar povere dienst na verkoop. Problemen worden geminimaliseerd en vragen blijven onbeantwoord. De activering van het Smart-e-grid systeem verliep zeer moeizaam. Positief punt: ik krijg geen energiefacturen omdat het systeem niet werkt!

image description

Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht en waren op zoek naar zonnepanelen. Toen zijn we bij Thomas terecht gekomen. Hij legde alles van a tot z uit. Heel vriendelijk. Stond voor ons klaar als we vragen hadden. Is komen kijken nadat men de zonnepanelen zijn komen plaatsen. Ook na het plaatsen konden we bij hem terecht voor de app solplanet en voor de premie aanvraag

image description

In 2016 zonnepanelen laten plaatsen van SolarEdge. Begin 2023 bleek een optimizer defect te zijn waardoor 2 panelen niets opleverden. Heb 2 maanden moeten wachten vooraleer een antwoord te krijgen. Na herhaaldelijk aandringen vroegen ze ditmaal een bedrag van 200.00 EUR voorrijkosten voor het vervangen van de optimizer waavoor ik nog 13 jaar garantie heb. Uiteindelijk heb ik de optimizer zelf afgehaald om te laten plaatsen aan een technieker naar keuze. Na 2 maanden kreeg ik een telefoontje met een aanbod voor een schadevergoeding indien ik mijn reviews zou verwijderen. Heb hiermee ingestemd op voorwaarde dat zij de optimizer gratis zouden installeren en hierbij op papier de garantie zouden geven dat ze bij eventuele toekomstige defecten tijdens garantie niet nogmaals voorrijkosten zouden vragen. Ze hebben uiteindelijk de defecte optimizer op hun kosten vervangen maar vertikken het om op papier te beloven dat er geen voorrijkosten zullen gevraagd worden bij toekomstige gelijkaardige defecten tijdens garantieperiode. Toen ik hen hieraan herinnerde werd ik ook nog beschuldigd dat ik iedere keer iets extra vroeg, wat helemaal niet het geval is omdat alles netjes op e-mail staat. Tot verkoop van hun product zijn ze super vriendelijk, maar als er iets scheelt worden ze ineens zeer arrogant en kunnen ze geen kritiek verdragen. Ze verdwijnen van de aardbol als je hen bekritiseert met harde bewijzen. Blijkbaar werken ze nu ook met onderaannemers waardoor hun service na verkoop nog meer achteruit is gegaan. ZEKER AF TE RADEN !!!!!

image description

Ik heb zonnepanelen en een batterij heel tevreden over service van adviseur guy de laet top installatie door ploegen

image description

Firma is zeer betrouwbaar! We zijn super tevreden van het resultaat. De verkoper Fabio is gewoon TOP, hij geeft heel de uitleg van naaldje tot draadje. Daarna tekent hij alles uit op zijn laptop, zodat je zicht krijgt van het resultaat. Kies je voor Opteco, vraag Dan ineens Fabio, hij heeft tenminste Kennis en kunde over zonnepanelen.

image description

Gisteren panelen en thuisbatterij geplaatst. Zonnepanelen geplaatst door High End Solution. Heel tevreden. Werken professioneel, waren super vriendelijk , plaatsten de zonnepanelen in een betere opstelling dan wat was voorgesteld en ruimden alles netjes op. Was niet evident om de zonnepanelen op het dak te leggen maar High End Solution zocht voor oplossing en werkten alles netjes af. Top! Ook installateur van thuisbatterij was zeer professioneel , vriendelijk en kwam alle gemaakte afspraken na. Zeer netjes afgewerkt . Kort na vertrek hadden we plots geen stroom meer. Nadat we weer stroom hadden en ik dit meldde bij Opteco belde technieker alsnog terug om uit te leggen wat het probleem zou kunnen geweest zijn. Duidelijke uitleg.

image description

Zonnepanelen laten installeren door highendsolutions uit Alken. Top werk. Ze hebben oog voor detail en werken alles netjes af.

image description

Goede verkoper, goede onderaannemers maar bedrijf zelf een ramp. Enkel uit op winstbejag, niet bezig met de klant zelf. Misleidende, slechte communicatie. En daarbovenop ook nog eens onvriendelijk.

image description

Zeer tevreden over de installatie van onze zonnepanelen besteld bij Opteco en geplaatst door de onderneming High end Solutions. Werken zeer keurig en zijn heel vriendelijk. Bedankt Opteco en bedankt High end Solutions ????

image description

Zeer tevreden over de samenwerking met Opteco en High End Solutions uit Alken. Zeer kwalitatieve zonnepanelen en de korte looptijd tussen de bestelling en effectieve plaatsing zijn zeker twee redenen om voor Opteco te kiezen. De plaatsing en afwerking door High End Solutions was heel professioneel. Bedankt Thomas Driesen (Opteco) en High End Solutions Alken.

image description

Onze zonnepanelen werden geplaatst door High End Solutions uit Alken. Zeer vriendelijke mannen die echt doorgewerkt hebben en mooi werk geleverd hebben. Heel behulpzaam en voor ze vertrokken hebben ze alles nog mooi opgeruimd en geborsteld. Top!

image description

Mijn installatie is gezet door de onderaannemer ?high end solutions? uit Alken. Door een werkongeval bij de voorziene plaatser moest mijn plaatsing normaal verschoven worden. Deze onderaannemer is ter hulp geschoten. Ondanks dat er verkeerde profielen bijwaren door onvoorziene problemen met isolatie onder het dak (niet de fout van opteco of de aannemer) is deze persoon meteen naar Zonhoven gereden en terug om de juiste profielen te halen. Dan hebben ze nog tot 21u doorgewerkt om alles nog op dezelfde dag af te hebben. Ook zeer proper en perfectionistisch: ondanks een bolling in het dak hebben ze de panelen mooi recht kunnen plaatsen. Alles weer mooi opgeruimd en proper achtergelaten. Dank aan Opteco, Gunther Raymakers en onderaannemer High End Solutions (Alken).

image description

Gisteren problemen met airco. Ik bel opteco word ik doorverbonden met technieker Hendrikx David. Zeer vriendelijk krijg ik uitleg om het probleem te verhelpen mocht het niet baten kon ik een rechtstreekse mail naar hem sturen. Eens mail verzonden onmiddellijk telefoon gekregen om een afspraak te verkrijgen. Uiteindelijk was er nog een bijkomende vraag die ik via mail deed weer onmiddellijk telefoon met extra instructies. Resultaat alles mooi opgelost zelfs zonder afspraak. Heel snel en zeer vriendelijk geholpen. Nogmaals bedankt aan David Hendrikx

image description

In 2016 zonnepanelen laten plaatsen van SolarEdge. Begin 2023 bleek een optimizer defect te zijn waardoor 2 panelen niets opleverden. Heb 2 maanden moeten wachten vooraleer een antwoord te krijgen. Na herhaaldelijk aandringen vroegen ze ditmaal een bedrag van 200.00 EUR voorrijkosten voor het vervangen van de optimizer waavoor ik nog 13 jaar garantie heb. Uiteindelijk heb ik de optimizer zelf afgehaald om te laten plaatsen aan een technieker naar keuze. Tot verkoop van hun product zijn ze super vriendelijk, maar als er iets scheelt worden ze ineens zeer arrogant en kunnen ze geen kritiek verdragen. Blijkbaar werken ze nu ook met onderaannemers waardoor hun service na verkoop nog meer achteruit is gegaan. ZEKER AF TE RADEN !!!!!

image description

Jammer dat we door omstandigheden deze score moeten toekennen. Op zich waren we zeer te vreden tot wanneer de panelen geplaatst zijn begin augustus 2022. Nadien begon de miserie. Verkeerd keuringsverslag dat maanden geduurd heeft, op dag van vandaag zitten we nog steeds met: verkeerde wp aangemeld aan fluvius, niet afgestempeld eendraadschema geen rescert nummer aannemer dewelke we nodig hebben voor de aanvraag van de premie. Talloze mails gestuurd ondertussen aan het lijntje gehouden, als je belt gaan ze terug bellen, denk dat hun toestel enkel kan ontvangen want wacht al weken op hun "terugbellen" en ruim 8maandan na plaatsing kunnen we nog steeds niet de premie aanvragen. Veel geld voor zo'n installatie (2x zoveel als andere installaties) en dan zo een slechte behandeling door de dienst na verkoop. Mijn part mogen ze alles terug halen en ga ik wel op een ander die hun zaken wel op orde brengen! Update: een nieuwe contactpersoon aan de lijn gehad die deze zaken wel wist op te lossen binnen enkele minuten. Top!

image description

Wij zijn tot op heden beste tevreden over de firma Opteco. De correcte uitvoering door Olaf van de plaatsing van de zonnepanelen en omvormer stemt ons tot tevredenheid. Graag willen wij ook onze waardering uitspreken voor de correcte en heldere manier waarop jullie adviseur Fabio De Leo de nodige uitleg gaf bij de offerte en opvolging van de werken. Top kerel. Als de aanvraag van de premie ook nog vlot verloopt kunnen wij alleen maar de samenwerking als uiterst positief omschrijven.

image description

Zonnepanelen volgens afspraak geplaatst in november 22. Installateurs waren vertrokken vooraleer de omvormer te configureren. Dat is een week later in orde gebracht. Wel wacht ik een half jaar later nog steeds op het beloofde keuringsattest. De keurder is in november geweest, maar na herhaaldelijk aandringen nog steeds geen attest ontvangen. Dus installatie nog niet kunnen aanmelden, nog geen premie kunnen aanvragen, nog geen terugleververgoeding. Update: na een klacht via Test-Aankoop werd een herkeuring ingepland. De vorige keuring bleek ongeldig. Toch verrassend dat het 3 maanden heeft geduurd vooraleer men dit kon communiceren en organiseren. Voor het verschil in premie tussen 2022 en 2023 ontving ik een creditnota. Dat is alvast netjes, maar ik wacht nog op de effectieve betaling hiervan.

image description

1 woord: Wegblijven! Installatie komt in stukken waardoor je verschillende dagen verlof kan nemen voor iets wat op 1 dag kan uitgevoerd worden. Werken met spaanstalige onderaannemers en 3 weken na start van de plaatsing blijven we nog steeds achter met een niet werkende installatie. Contact met Opteco zelf verloopt moeizaam en geven duidelijk aan dat het hun niet veel kan schelen. Panelen worden niet netjes afgewerkt en zelfs volledig in het donker geplaatst, totaal onveilig en natuurlijk zorgt dit voor problemen en niet werkende installaties. totale afrader, zeer onprofessionele firma. Zeer ontgoocheld in hun support.

image description

Absolute afrader! Alles verloopt heel vlot tem het ondertekenen van het voorstel (zeer vlotte verkoper), vanaf dan begint de miserie. De plaatsers (duidelijk onderaannemers) spraken geen woord Nederlands, Frans of Engels waardoor de communicatie in gebarentaal moest gebeuren (begin er maar aan). De kwaliteit van de panelen lijkt me inorde?, over de kwaliteit van de plaatsing heb ik mijn twijfels. Gezien de taalbarrière dus ook geen enkele uitleg gekregen over de panelen en over het gebruik van de app, omvormer, etc. Onze panelen werden begin oktober geplaatst en werd ons beloofd dat de keuring nog zou plaatsvinden in 2022 zodat we nog recht zouden hebben op de volledige premie, opteco zou dit allemaal inorde brengen en we "moesten ons geen zorgen maken". Uiteindelijk na een tiental mails en telefoons (proberen een keuringsdatum te regelen waar ik telkens om de tuin werd geleid) + een afgekeurde keuring de laatste week van december (opteco had vanalles niet bezorgd aan de verantwoordelijke firma voor de keuring zoals schema's) is dit uiteindelijk inorde gekomen op 31/12/2022 door er zelf achter te zitten, anders was dit nooit op tijd inorde gekomen. Erbarmelijke na service en kwaliteit voor een bedrijf die zich de grootste van België noemt, 3.2 Mio winst heeft gemaakt en 9 Mio cash heeft staan in hun laatste boekjaar 03/2022.

image description

Absoluut niet aan te raden! Installatie wordt in stukken en brokken geleverd. Komen ook vaak niet opdagen. Je moet zelf constant bellen, want zij laten niks van zich horen. 2 keer werd de installatie afgekeurd. Volgens Opteco ging het maar om een administratieve fout. Deze week is er weer een keurder thuis geweest. Voor de derde keer afgekeurd! En wat blijkt? De elektrische installatie is onveilig! Niks administratieve fout! Zo veel incompetentie heb ik nog nooit gezien! Echt een schande!

image description

Prima service en afhandeling van begin tot einde. Net na de zomer contact gezocht met verkoper Fabio. Ook ondanks de stormloop naar zonnepanelen in die periode, toch al dezelfde dag een afspraak kunnen maken met hem. En dat zelfs binnen een week. Heldere uitleg, voldoende de tijd genomen en snel onze offertes gekregen. Plaatsing van zonnepanelen + airco net na nieuwjaar. Netjes en correct geplaatst. Snel gehandeld richting de keuring en aanmelding van de zonnepanelen bij Fluvius. Zowel na de plaatsing van onze airco als na de afronding van ons volledig dossier nog een aftercall mogen ontvangen. Absolute aanrader.

image description

Heel goed geholpen door Jan D'Joos. Snelle, duidelijke en fijne service. We zijn heel content van onze zonnepanelen en thuisbatterij. Je ziet direct dat alles degelijk gemaakt is. Echte aanrader. De naservice is geweldig. Ook kunnen we nu nog steeds terecht voor hulp.

image description

Geen review over hun product(en) maar wel de irritante callcenter / verkoop. Als jullie zo pushen en vaak bellen stel ik me vragen. De eerste keer bel ik terug en zeg dat ik moeilijk te bereiken ben overdag. "Geen probleem meneer wanneer past het?" Oh fijn... dus meld graag om 17u, dag nadien. Conclusie, geen rekening mee houden en s'avonds laat en toch overdag weer bellen. Laat het dan maar zijn, genoeg leveranciers en vaak betekent zo een wat (agressievere) leads opvolgen ook niet veel goeds.

image description

Zeer tevreden van de zonnepaneelinstallatie en sonnen batterij. De installatie verliep vlot en netjes. Verkoper hielp goed met aanvragen van de premies. Top! Bedankt Opteco

image description

We hebben vóór de zomer contact opgenomen met Opteco voor informatie omtrent thuisbatterij en warmtepomp boiler. We hadden snel een afspraak met een adviseur (Fabio De Leo). Hij nam uitgebreid zijn tijd om ons te informeren. De uitleg was duidelijk en hij was ook transparant over de toekomstige prijszetting. Hij gaf ons de tijd om te beslissen wat we zouden doen. Fabio was ook steeds bereikbaar om bijkomende informatie te vragen. Het hele proces (van info, over aankoop tot installatie en het helpen bij de premie-aanvraag) is vlot verlopen. Tijdens dit proces werden we constant op de hoogte gehouden door Opteco. Ook de adviseur volgde dit proces op en contacteerde ons regelmatig om te vragen of alles duidelijk was. We zijn tevreden dat we voor Opteco gekozen hebben. Een aanrader. Mvg Lemmens Danny

image description

De verkoper gaf een heel duidelijke en goeie uitleg. Bij de plaatsing werd er echter een andere omvormer geplaatst dan op de offerte stond en was er ook één paneel tekort. Op het laatste paneel hebben we anderhalve maand moeten wachten. De communicatie met Opteco verliep niet vlot!

image description

Spijtig genoeg zeer slechte ervaring met Opteco bij de installatie van onze zonnepanelen. De verkoper was zeer duidelijk in zijn uitleg en we waren hier ook door overtuigd van de kwaliteit die ze leverden. We hebben dan een offerte gekregen voor 16 panelen, SMA omvormer en Sonnen thuisbatterij. Voor de eerste plaatsingsdatum reeds de facturen gekregen voor de panelen en thuisbatterij. Bij de eerste plaatingsdatum is de thuisbatterij geplaatst, maar ook een andere omvormer (Sungrow). Zonnepanelen zijn toen niet geplaatst geweest omdat de plaatsers de cabine van de hoogtewerker te klein vonden (Hoogtwerker door mezelf ingehuurd na dit overeen te komen met verkoper). (zelf moeten bellen voor een nieuwe datum, weinig behulpzame medewerker aan de lijn gehad) 2de plaatsingsdatum was er dan een hoogtewerker gehuurd door opteco, dit was een schaarlift en deze geraakte niet dicht genoeg bij het dak. Weer geen panelen geplaatst (ook weer zelf moeten bellen om dit te weten te komen en nieuwe datum in te plannen) 3de plaatsingsdatum, hoogtewerker is dan goed bevonden zonnepanelen zijn geplaatst geweest, maar in plaats van de 16 panelen zoals gepland, zijn er maar 15 geplaatst, omdat volgens de plaatsers te weinig plaats beschikbaar was (desondanks opgemeten op voorhand) Bekabeling gelegd tot aan (nog steeds verkeerde) omvormer, maar nog niet aangesloten. Momenteel ook nog geen datum gekregen voor de wissel van de omvormer en eigenlijke aansluiting zonnepanelen. De plaatsers waren ook telkens onderaannemers, die zich moeilijk konden uitdrukken in het Nederlands. Op zich niet zo'n probleem mee, maar toen de hoogtewerker tijdens de 3de plaatsing stuk gegaan is, moest ik wel bellen naar het verhuurbedrijf om dit te laten oplossen.

image description

vorig jaar wou ik wat info over zonnepanelen en batterij. Giel Carmans kwam bij mij over de vloer, heel duidelijke uitleg gekregen en was ook wel een toffe kerel. Ik heb een dag later beslist om het beide aan te schaffen (beetje impulsief) maar nu 2022 is dat de beste beslissing ooit geweest. hun service after sale is ook goed. had dit jaar een document nodig. (was veranderd van leverancier) en kreeg om 21.30 nog het gewenste document van Giel. De plaatsing was ook super. heel vriendelijke jongens die weten wat ze doen. na plaatsing niks vuil achter gelaten ofzo. (zowel bij mij als bij mijn schoonbroer)

image description

Goede uitleg gekregen voor de aankoop, na offerte bevestiging kon de communicatie wat beter, zo was het niet duidelijk wanneer er geplaatst werd en moest ik hen contacteren. Communicatie is goed maar mag wel sneller. De kwaliteit van de plaatsing en de batterij (en app) is zeer goed

image description

In de omvormers van Huawei die ze enige tijd geleden plaatsten zit een fabrieksfout (werken niet in combinatie met een thuisbatterij). Wij hebben deze omvormer gekozen (boven een goedkoper model) op aanraden van opteco .. maar hier zijn we dus niks mee! Van Huawei zelf mag dit GRATIS omgeruild worden indien je leverancier dit aanvraagt en regelt.. Opteco weigert dit... Ze kunnen niet extra aan ons verdienen en de omvormer wisselen kost hun duidelijk te veel moeite.. De 13.000eu die we hen vorig jaar betaald hebben zijn al snel vergeten blijkbaar....

image description

Ervis Eehemy is hier geweest voor 1e advies, 2 uur geweest en alles meer dan duidelijk uitgelegd! wij gaan kijken of het haalbaar is voor ons in onze situatie dak/platdak etc. Maar zoveel goede info gekregen die we van andere bedrijven niet hebben gekregen. Gaat niet alleen om zonnepanelen of batterij maar ook om heel veel andere factoren. Dus gaat verder dan het verkooppraatje. Aanrader! Veel kennis van zaken ook technisch!

image description

Heel tevreden over de firma hebben kennis van zaken evenals Elke De Decker ,geeft veel nuttige informatie heel correct en gedienstig we zijn een heel tevreden klant je mag ons steeds contacteren

image description

Jan de verkoper praat je volledig om! Alleen betalen en de rest doen wij! Klinkt goed niet? Wel na betalen begint het ... registratie moest ik zelf doen, jan gebeld en krijg vrij onvriendelijk commando om het te doen via de mails die ik gehad heb, terwijl ik NIKS moest doen. Naar opteco zelf moeten gaan om de mail die ik niet gehad heb te kunnen krijgen, dat lukte dan wel. Nu premie aanvragen??? Dat moet dan maar via de fluvius website met facturen en G nummers en rescentnummers en itsme of eid lezers. Fijn als je geen techneut bent en het eigenlijk beloofd werd dat dat voor jou gedaan werd! De installatie werkt gelukkig naar behoren! Tot daar de voordelen! Dienst na verkoop onbestaand! Update : premie 1400 euro kwijt, bedankt jan! Ge hebt me dat goed geregeld!

image description

We zijn erg tevreden over zowel de uitleg, de installatie en de werking van onze thuisbatterij, die ongeveer een jaar geleden is geplaatst. David Verheyden was in het hele proces van uitleg, aanvraag subsidie, plaatsing en opvolging nadien zeer bekwaam en heel erg behulpzaam.

image description

Heel duidelijke informatie gekregen. Op het laatste moment hebben wij toch nog een paar wijzigingen gevraagd. Dit was geen probleem. Dit bracht wel wat praktische moeilijkheden met zich mee. Het team dat ter plaatse was, dacht mee na over mogelijke oplossingen waardoor alles zeer goed verlopen is. Alle vragen die we hadden werden duidelijk beantwoord.

image description

Wij zijn zeer tevreden over onze opteco instalatie. Alles is prima en snel verlopen. Maar we zijn zeer tevreden over Ervis Ethemi als we een apje sturen naar Ervis krijgen we meteen antwoord terug en als we iets niet weten komt hij naar ons toe om alles uit te leggen al is het in het weekend het kon niet beter TOPPIE

image description

Men heeft bij onze installatie gekozen voor een veel te zwakke omvormer (29 zonnepanelen, en een 5.5kw omvormer) hierdoor lopen wij dagelijks ettelijke opgewekte kWh 's mis .. in de grafiek is te zien hoe we het grootste deel van de dag door deze bottleneck energie verloren laten gaan... Dit had men toch beter kunnen berekenen op voorhand .. niet ? Jammer geheel

image description

Ze zouden veel betere selectie kunnen maken van de bestuurders van camionette.... Invoegen op autosnelweg betekent niet u zomaar vlak voor een geladen vrachtwagen naar links gooien. Tijdens het inhaalverbod voor vrachtwagens, lijkt het me veel verstandiger om zoals de voorgangers, te ritsen. Nog geluk van de oplettende chauffeur of uw camionette was een stuk korter geweest! Enorm associaal rijgedrag en dus ook gevaar voor andere weggebruikers!

image description

Jan de verkoper praat je volledig om! Alleen betalen en de rest doen wij! Klinkt goed niet? Wel na betalen begint het ... registratie moest ik zelf doen, jan gebeld en krijg vrij onvriendelijk commando om het te doen via de mails die ik gehad heb, terwijl ik NIKS moest doen. Naar opteco zelf moeten gaan om de mail die ik niet gehad heb te kunnen krijgen, dat lukte dan wel. Nu premie aanvragen??? Dat moet dan maar via de fluvius website met facturen en G nummers en rescentnummers en itsme of eid lezers. Fijn als je geen techneut bent en het eigenlijk beloofd werd dat dat voor jou gedaan werd! De installatie werkt gelukkig naar behoren! Tot daar de voordelen! Dienst na verkoop onbestaand!

image description

Top bedrijf, top adviseurs die de tijd nemen je noden te analyseren en je op maat advies te geven. Ook professionele plaatser teams voor zonnepanelen en thuisbatterij. Idem dito voor service na verkoop. Adviseurs blijven je verder helpen en advies geven, ook de backoffice helpt je steeds verder.

image description

Snelle en vlotte verkoop praatjes. Maar na betaling van een voorschot factuur begint het. Uitstel van plaatsen vanwege kans op mislopen premie andere klanten, hier achter moeten komen na veel vragen en zelf er achteraan blijven gaan. Geen pro actieve communicatie vanuit Opteco. Zodra de volledige factuur is betaald, heeft men geen oog meer voor de klant er worden vragen afgedaan met niets zeggende e-mails. De pluspunten van de scherpe prijs, worden teniet gedaan door het volledig ontbreken van service.

image description

Handen afhouden van deze firma. Tenzij je graag de centen kwijt bent. Doen na schade te hebben berokkend ook geen tussenkomst in de geleden onkost.

image description

Van initiatiegesprek tot opmeting & plaatsing in minder dan 2 maanden tijd. Zeer professionele en duidelijk begrijpbare uitleg door Willy Van Cauwenberg (WV Solutions & Services) die tevens heeft meegedacht naar technische uitwerking en daardoor een stuk de rol als projectcoördinator op zich nam. Plaatsingsteam van 3 personen was op en top op elkaar ingespeeld. Hebben meteen een borstwering geïnstalleerd op het dak, hadden maar ene half woord uitleg nodig en brachten constructieve oplossingen. Samengevat: snelle, correcte en zeer goede service.

image description

zeer tevreden over zowel het plaatsen van de batterij, als ook de correcte en snelle antwoorden via telefoon. zeker een grote dank voor de goede service en de hulp bij alle formulieren voor Fabio De Leo

image description

Topfirma met topservice. David Verheyden geeft een duidelijke overzichtelijke uitleg. (Tot tweemaal toe indien gewenst...) Fijn ook om een bedrijf te hebben dat heel vlot bereikbaar is en dat snel op onze vragen wil antwoorden. Ik raad jullie aan bij iedereen!

image description

zelfs geen offerte kunnen aanmaken

image description

Wat een service! Net zonnepanelen en thuisbatterij laten plaatsen door Opteco. Duidelijke offerte, goede opvolging, perfecte communicatie, propere en beleefde plaatsers?. Alleen maar lof! Bedankt Opteco team om ons zo te ontzorgen.

image description

Personally I have not bought any products from this company and cannot judge the quality but: their home battery is sold as having short power coming from other users in the opteco community. When this is questioned and asked with different explanations they only want to give this "in person or by phone". if you inform others about this you will be threatened .... great example of aggressive sales....

image description

Persoonlijk geen producten van deze firma gekocht en kan niet oordelen over de kwaliteit maar: hun thuisbatterij wordt verkocht als zijnde u stroom die je te kort hebt afkomstig is van andere gebruikers in het opteco community. Wanneer dit in twijfel wordt getrokken en met verschillende om uitleg wordt gevraagd willen ze dit enkel "persoonlijk of via tel" geven. als je andere hiervoor inlicht wordt je afgedreigd .... mooi voorbeeld van agressieve verkoop....

image description

Persoonlijk geen producten van deze firma gekocht en kan niet oordelen over de kwaliteit maar: hun thuisbatterij wordt verkocht als zijnde u stroom die je te kort hebt afkomstig is van andere gebruikers in het opteco community. Wanneer dit in twijfel wordt getrokken en met verschillende om uitleg wordt gevraagd willen ze dit enkel "persoonlijk of via tel" geven. als je andere hiervoor inlicht wordt je afgedreigd .... mooi voorbeeld van agressieve verkoop....

image description

We hebben een bijzonder dubbele samenwerking gehad met Opteco. Bij de eerste contactname en het plaatsbezoek verliep alles zeer vlot. De verkoper kwam ter plaatse en gaf een zeer heldere en eerlijke indruk, zodat we met Opteco in zee zijn gestapt. Er werden afspraken gemaakt, waarbij ook de offerte werd verzonden en aanvaard per mail. Toen de installatie maanden later uiteindelijk diende te worden uitgevoerd, bleek dat we plots niet in de agenda stonden omdat de offerte per mail wel was aanvaard maar niet was ondertekend. Enorm veel discussies telefonisch en per mail later, zijn ze uiteindelijk alsnog de zonnepanelen komen plaatsen. Bleek dat er echter een wachtbuis te weinig was gelegd, wat niet was vermeld aan ons bij het plaatsbezoek van de verkoper. Bovendien wilden ze plots dat we schriftelijk akkoord gingen met een uitstel van de plaatsing, waarmee we niet akkoord konden gaan. Uiteindelijk is na zeer lang aandringen alles net op tijd in orde gekomen in december 2020, waarna jammer genoeg het debacle over de terugdraaiende teller is begonnen (waarover ik spijtig genoeg ook geen enkele info kreeg vanuit Opteco). We hadden voor Opteco gekozen gelet op de goede reviews en de zeer goede indruk die de verkoper gaf. Als ik nadien echter de haast stuk voor stuk identieke reviews lees, bovendien van Google accounts met amper twee of drie reviews, dien ik mij toch de vraag te stellen of deze allemaal daadwerkelijk door klanten zijn opgesteld... Onze persoonlijk ervaring met Opteco was alleszins niet zonder meer positief.

image description

Afspraak afbellen 10 minuten na de effectieve afspraak waarvoor we met 2 partijen tijd vrij hebben gemaakt..

image description

Have solar panels installed in March 2021. We would like to congratulate our contact Guy De Laet for his refined, calm and comprehensible explanation of the solar panels. Guy takes his time for you. He is also someone who always responds to e-mails, text messages or telephone, always willing to help, it is never too much. The installation is also neatly placed without many problems, big thumbs! If you are still looking for solar panels, be sure to contact Opteco. Opteco is definitely recommended for us. Big thanks to Guy.

image description

Solar panels installed in 2019 and you can read everything via the app! if fluvius now also had to be so transparent with the effective use of KWH per day, it would be the perfect world!

image description

Had a very smooth and pleasant cooperation with Opteco for our solar panels. Even after a setback that they themselves could not do, they did everything possible to come up with a constructive solution as soon as possible, to implement it, and to deliver it quickly. Communication was always crystal clear, friendly and fast. In particular Ellas, who always made sure that we came into contact with the right people and who was extremely professional and very friendly every time. Top mentality

image description

Smooth sales, good price and fast installation. But, One day after the installation I crawled onto the roof myself: several cuts in the EPDM, a wrong bore in the outer wall that was not plugged, carelessly placed cable. The inverter was installed incorrectly, making a terrible buzzing noise for 1 month and generating almost nothing of power. The technician who eventually came by solved it in 2 minutes. "Wrong setting", oops. No apologies or compensation from Opteco. It all had to go pretty quickly. Is that the price that you (not) pay?

image description

We have a very good experience with the employees of Opteco. Open and correct, to the point, wonderful service. Without our knowledge, they have requested a parking space from the municipality for their aerial work platform. Price all inclusive and fully in proportion to the performance. Feel free to ask for advice without obligation from Lucas Hermans. He takes all the time to answer all your questions honestly. For solar panels, etc., one address, as far as I'm concerned, OPTECO

image description

We are very satisfied with the installation by Opteco. Thank you for informing me so well and for giving me extra warnings about the chance that the reversing counter could be abolished. It has quickly become a truth. I have been left with a premium by having some patience.

image description

Chosen to install panels in 2020 and ended up with Opteco. Quality / price perfectly fine and we worked with them. Some misunderstandings but always neatly resolved. Recommended!

image description

Opteco charmeerde ons door de vlotte verkoopbabbel en afhandeling van het administratieve luik van de plaatsing. Er werd een duidelijk beeld geschetst van de te volgen stappen alvorens de zonnepanelen op onze nieuwbouwwoning konden geplaatst worden. De zonnepanelen werden uiteindelijk naar afspraak geplaatst en de keuring werd automatisch geregeld. Handig allemaal. Onze panelen werden geplaatst en... afgekeurd... Omgaan met tegenslagen en een veranderende planning heeft dit bedrijf duidelijk nog niet onder knie. De communicatie na de melding van afkeuring was heel tegenstrijdig en warrig. Na een moeizame regeling tot rechtzetting van deze fout werd er een team onze richting uitgestuurd om de fout recht te zetten. Dit deden ze naar behoren. Enkele weken later wouden we onze veluxen plaatsen. De zonnepanelen waren over de plek waar de velux moest komen geplaatst. Dit was duidelijk aangegeven en konden ze makkelijk uitmeten. Ik heb me toen voor de eerste keer echt boos gemaakt. Opnieuw een warrige communicatie was ons deel. Altijd vriendelijk, dat wel... Maar heel matig in de actie. Dit was immers heel dringend en de fout lag geheel bij hun! Een dikke week later kwamen ze eens kijken. Ondertussen hadden we het probleem zelf al verholpen. Fouten kunnen altijd gemaakt worden. De communicatie die daarop volgt bepaald hoe je als bedrijf herinnerd wordt. Tevens zijn er ook enkele uitvoerende fouten gebeurd. Ik kan dit bedrijf om deze redenen dus onmogelijk aanraden.

image description

Installation of the solar panels went very smoothly. No strings attached at Opteco, very professional and clear communication. Top service! Our advisor, Elke De Decker, guided us very well in our decision and follows everything up to perfection. Recommended!

image description

Top Bedrijf, werkt correct en gaat zeer professioneel te werk.

image description

Made an appointment with David Verheyden for some more information about the benefits of solar panels. Everything was explained very professionally. The installation was done very professionally and was ready in just 4 hours. I definitely recommend opteco!

image description

Hoewel de zonnepanelen hun werk doen en de gebruikte materialen degelijk lijken, kunnen wij Opteco absoluut niet aanraden. Ze werken samen met onderaannemers die waarschijnlijk wel van goede wil zijn maar tegelijk ook zoveel mogelijk installaties per dag willen doen om hun inkomsten te maximaliseren, dit ten koste van de kwaliteit van de plaatsing. Na het plaatsen van de zonnepanelen zitten er ter hoogte van de gebruikte profielen snedes in onze (onlangs volledig vernieuwde) EPDM dakfolie. De rubber kussens die onder de profielen en ballaststenen geplaatst werden zijn slordig, snel-snel en niet overal gelegd. Daarbovenop werd onze elektrische installatie, die conform het AREI was, aangepast waarna ze niet meer conform is! De 30mA aardlekschakelaar voor de vochtige ruimtes werd er tussenuit gehaald. Wanneer ik vroeg aan de man die de aanpassing deed of dit normaal was zei die dat ze dat altijd zo doen. Het deel 'zonnepanelen' is echter wel volgens de regels dus die keuring is in orde. Maar de elektrische installatie van de woning zoals ze die achterlaten is niet in orde volgens het AREI en NIET VEILIG. We hebben bovenstaande punten de dag na de plaatsing aangehaald bij Opteco met het antwoord dat ze dit zo snel mogelijk komen rechtzetten. Toen hadden we nog goede hoop. Dus een eerste afspraak met één van hun onderaannemers voor herstellingen... de hele dag thuisgebleven, niemand komen opdagen. Achteraf het verwijt gekregen dat er niemand thuis was. Toch maar even in het logboek van slimme deurbel gekeken en die dag is er niemand aan de deur geweest, toch niet aan de onze. Klantvriendelijkheid troef... Dan maar een nieuwe afspraak voor de herstellingen gemaakt (ondertussen zitten we al meer dan een maand met een beschadigd dak en een onveilige elektrische installatie). De man die deze herstelling kwam doen was keurig op tijd en van goede wil maar was helaas niet op de hoogte van wat er moest gebeuren. Hij had dus niet het materiaal bij dat nodig was om de herstellingen te doen. Resultaat: we zitten nog steeds met een BESCHADIGDE DAKFOLIE en een ONVEILIGE ELEKTRISCHE INSTALLATIE. Onze tip: zoek een vakman die zelf zijn installatie komt doen en trots is (kan zijn) op het werk dat hij levert! Naar onze ervaring is dat bij Opteco niet het geval.

image description

2 maand geleden heb ik een airco laten installeren. Eigenlijk een warmtepomp want ze kan zowel kou als warmte produceren. Een dikke pluim voor het ganse team over de ganse lijn. Zowel het advies bij de verkoop @David Verheyden, als de plaatsing als de communicatie hierrond ( offerte, facturatie, afsprakenplanning) verliepen voorbeeldig. En het toestel werkt nog voorbeeldig ook ? . Door mijn persoonlijke ervaring wil ik dan ook Opteco aan iedereen aanbevelen!

image description

Bij plaatsing zonnepanelen verkeerd bevestigingsmateriaal voor het dak bij dus 2weken uitgesteld. Ook is mij een suplement plat dak aangerekend terwijl panelen plat op het dak liggen(jammer dat ik te snel betaald heb nu krijg ik hierover geen antwoord) Na plaatsing zou ik log in gegevens krijgen gebelt en gemaild nog steeds geen gegevens 2bijna3weken na plaatsing.

image description

Alles is perfect verlopen. Van offertefase meteen de juiste info doorgekregen, installatie volgens afspraken verlopen en de afhandeling achteraf de plaatsing is ook vlekkeloos verlopen. Ik werd goed geholpen door Opteco om de keuring, etc. in orde te krijgen. Zeker vragen naar Gunther, hij heeft mij geïnformeerd tijdens de offertefase. Van hem kan u verwachten dat hij juiste informatie doorgeeft, niet aan koopjespraat doet en dat hij je zeer goed zal helpen bij eventuele vragen.

image description

Zeer tevreden over de plaatsing, vroeger dan gepland.de service achterna is top. Rudy Maes heeft ons goed geholpen.

image description

Wij zijn zeer tevreden met de plaatsing dankzij de overtuigende uitleg van Thomas van Jaarsveld .Hebben wij gekozen voor jinko met optimizer in het paneel en een 3 fase omvormer van Huawei Hij heeft achteraf ook nog geholpen met de app Goede sevice en ook petje af voor de plaatsers !!

image description

Goede service geleverd, vlot geholpen en de vooropgestelde afspraken mooi nagekomen. Ook tevreden over de zeer duidelijke uitleg en service van onze adviseur Tim Goossens. Opteco is zeker een aanrader.

image description

Zeer tevreden van de plaatsing van de panelen alsook van de duidelijke uitleg van onze adviseur Tim Goossens. Opteco is voor ons zeker een aanrader. Leon Meers.

image description

Prima en duidelijke info bekomen van David Verheyden via on-line chat (coronaperiode).Installatie op 1 juli uitgevoerd op 1/2 dag : 20 panelen (10 oost/10 west) De Electro werd enkele dagen later aangesloten op een dag dat we thuis waren. Opvolgen van de omvormer opbrengst via App op Smartphone of PC loopt eenvoudig. Afspraak met de keuring is gemaakt. David is na 2 tal weken nog eens komen kijken of alles OK was en verder uitleg gegeven. Kortom de levering , installatie en zorg nadien is door Opteco volledig naar wens uitgevoerd. Ze volgen via web zelf uw omvormer op om te zien of er geen abnormaliteiten zijn. Verschillende andere firma's bekeken maar Opteco kwam met de meest volledige en technisch sluitende offerte voor oost-west configuratie.

image description

Saida spillebeen een goede verkoopster prima uit leg gehad heel vriendelijk goede service gehad, plaatsen verliep vlot vriendelijke man hebben koffie en frisdrank gekregen zo veel hij wilde OPTECO jullie zijn een top firma en de enige die gereageerd heeft op de 7 firma's die ik heb gecontacteerd met mail en telefoon toppers ??

image description

Wij zijn tevreden over de plaatsing vd zonnepanelen (omvormer hangt wel schots en scheef op, maar bon). Plaatsing vd warmtepompboiler en gasketel gebeurde op een zeer onprofesionele manier, de techniekers gooiden hun drankblikjes gewoon in onze tuin, rookten aan de achterdeur terwijl ze aan de gas bezig waren (wij zijn niet-rokers en werden binnen misselijk van de geur), en plaatsten een boiler die te groot was voor de voorziene ruimte, zodat wij de deuren van onze inbouwkast niet meer kunnen terugplaatsen. Ze namen ook enkele klinkers van onze oprit (die nu gedeeltelijk opgebroken was) om de boiler op te plaatsen, zodat we nu klinkers tekort hebben. Ik heb ongelofelijk veel spijt van mijn keuze voor Opteco en zal deze firma dan ook bij iedereen afraden. UPDATE : na deze review hebben wij snel telefoon gekregen met excuses, is er enkele dagen later iemand komen kijken en is er met ons besproken wat er diende aangepast te worden. Enkele dagen later zijn ze deze aanpassingen komen doen. Wij hebben een andere boiler gekregen die wel past in de voorziene ruimte en er werd ook mooier afgewerkt. Met dank om dit zo snel te doen. Wss is er iets misgelopen met de communicatie binnen het bedrijf, maar de fouten werden rechtgezet. Mvg, LL

image description

Vriendelijke en correcte service. Mooi op tijd en met zorg voor de woonst. Een aanrader :)

image description

De installatie van de zonnepanelen, liep niet van een leien dak. Eerst werden de panelen niet geplaatst zoals afgesproken. Men plaatste 7 zonnepanelen te weinig, toch de volledige factuur gekregen van de afgesproken zonnepanelen; Na contact ,werd dit recht gezet, maar eerst werd er nog gezegd dat de zonnepanelen gestolen waren. Achteraf bleek dat een onderaannemer ziek geworden was en dit fout had door gebriefd. Bij nazicht van de laatst bijgeplaatste panelen, bleek dat er een dak lei stuk was, deze werd vervangen, maar er werd een andere kleur geplaatst. Er werd ons niets van gemeld. Nu maar hopen dat ze goed werken. De afspraken met de keuring verliep wel vlot.

image description

Al voor de 5de keer probleem met isolatie fout telkens als het regent die fout blijft iets meer dan een week staan waarschijnlijk als alles opgedroogd is gaat de installatie terug maar de techniekers komen 2 weken later en dan is de uitleg we vinden niks ah nee kom binnen de week zeg ik dan maar dat is verkoop praat

image description

Beste team, Wij willen jullie langs deze weg hartelijk bedanken voor de aankoop en plaatsing van de zonnepanelen en laadpaal, geplaatst op ons tuinhuis en in onze garage. We mochten hier een correcte en professionele ervaring beleven. Sinds onze verbouwingen van de woning hebben we niet altijd dit mogen ervaren daarom heeft het ons ertoe aangezet , om de firma' s (teams) die voor ons uitgevoerde werken hebben uitgevoerd op een correcte en professionele wijze te bedanken via deze weg. Verschillende vertegenwoordigers hebben zelfs getracht om zonnepanelen bij hun te kopen maar konden hierover ons totaal niet overtuigen. Tot op een zekere dag via de mond aan mond reclame kwam een vertegenwoordigster Elke De Decker ons een bezoek brengen. Deze dame die op een zeer voorname, netjes en verzorgd zich presenteerde als Elke , bracht door haar spontane levensblijheid en enthousiasme de aankoop van de zonnepanelen tot stand. Zij gaf ons geruime tijd om in zeer klare en duidelijke taal de totale informatie te geven betreffende de zonnepanelen en de laadpaal. We hebben dit enorm geapprecieerd en ze gaf ons het volste vertrouwen over de eerlijkheid en bekwaamheid van de firma Opteco. Wij hebben dan ook geen enkel moment getwijfeld om de aankoopcontracten voor mijn zoon te Erpe - Mere en bij ons in Kraainem zoals overeengekomen met Elke De Decker te ondertekenen.. Na de bestelling werden de beloofde werken netjes door haar opgevolgd. Wij willen haar daarom nogmaals hartelijk bedanken voor haar niet aflatende inzet en gewaardeerde medewerking. Tot slot willen wij de techniekers Jimmy en Bart , ook hartelijk bedanken voor de plaatsing van de zonnepanelen en laadpaal. Zij hadden kennis ter zake en hebben ook rekening gehouden met het esthetische uitzicht. Bedankt jongens ! Dank voor de medewerking van de Staf die ook onmisbaar geweest zijn en hun taak ook zeer goed volbracht hebben. Verder wensen wij de Directie en al hun Medewerkers nog veel succes. Groetjes Nelly en Laurent.

image description

Wij zijn tevreden over de plaatsing vd zonnepanelen (omvormer hangt wel schots en scheef op, maar bon). Plaatsing vd warmtepompboiler en gasketel gebeurde op een zeer onprofesionele manier, de techniekers gooiden hun drankblikjes gewoon in onze tuin, rookten aan de achterdeur terwijl ze aan de gas bezig waren (wij zijn niet-rokers en werden binnen misselijk van de geur), en plaatsten een boiler die te groot was voor de voorziene ruimte, zodat wij de deuren van onze inbouwkast niet meer kunnen terugplaatsen. Ze namen ook enkele klinkers van onze oprit (die nu gedeeltelijk opgebroken was) om de boiler op te plaatsen, zodat we nu klinkers tekort hebben. Ik heb ongelofelijk veel spijt van mijn keuze voor Opteco en zal deze firma dan ook bij iedereen afraden. UPDATE : na deze review hebben wij snel telefoon gekregen met excuses, is er enkele dagen later iemand komen kijken en is er met ons besproken wat er diende aangepast te worden. Enkele dagen later zijn ze deze aanpassingen komen doen. Wij hebben een andere boiler gekregen die wel past in de voorziene ruimte en er werd ook mooier afgewerkt. Met dank om dit zo snel te doen. Wss is er iets misgelopen met de communicatie binnen het bedrijf, maar de fouten werden rechtgezet. Mvg, LL

image description

Wij zijn tevreden over de plaatsing vd zonnepanelen (omvormer hangt wel schots en scheef op, maar bon). Plaatsing vd warmtepompboiler en gasketel gebeurde op een zeer onprofesionele manier, de techniekers gooiden hun drankblikjes gewoon in onze tuin, rookten aan de achterdeur terwijl ze aan de gas bezig waren (wij zijn niet-rokers en werden binnen misselijk van de geur), en plaatsten een boiler die te groot was voor de voorziene ruimte, zodat wij de deuren van onze inbouwkast niet meer kunnen terugplaatsen. Ze namen ook enkele klinkers van onze oprit (die nu gedeeltelijk opgebroken was) om de boiler op te plaatsen, zodat we nu klinkers tekort hebben. Ik heb ongelofelijk veel spijt van mijn keuze voor Opteco en zal deze firma dan ook bij iedereen afraden.

image description

Vandaag zijn we even in paniek geweest. De omvormer van onze meer dan 10 jaar oude zonnepanelen installatie begon te smeulen. Brandweer is ter plaatse geweest, en heeft gevraagd om installateur te contacteren om de omvormer volledig af te schakelen. Wij waren in contact met Opteco (Bob Geerkens en Elke De Decker) om extra panelen te leggen, en hadden hiervoor al een offerte ontvangen. Aangezien de firma die onze oude installatie gedaan heeft niet meer bestaat, hebben wij contact opgenomen met Opteco, en binnen het uur stond hier een deskundig persoon die alles afgekoppeld heeft !! Super service !!!

image description

Na 1 jaar leveren mijn panelen meer dan het gewenste resultaat, de secretaresses waren steeds zeer vriendelijk en hulpzaam, verkoper Paul geeft goede en juiste uitleg ook na verkoop, plaatsing correct en zeer professioneel. Voor teamleider Gunter is geen vraag teveel ook na lang gesprek,blijft hij zijn tijd nemen en dit zelfs op een avond. Stelde steeds voor dat er bij de minste vraag er maar gebeld mocht worden. Bij ons in Lebbeke hebben we de Callebaut chocolate en de peperkoek in Zonhoven de zonnepanelen.

image description

Blijf weg van deze firma! Een goede verkoper (David) heeft de juiste intenties, maar werkt bij de foute firma! Eens gekocht krijg je amper nog service. Plaatsing was meer dan een maand later dan beloofd, en de beloofde compensatie hiervoor blijft achterwege. In de laatste 4 weken hebben de zonnepanelen al 8 dagen niets of veel minder opgebracht. Dit gebeurt telkens op de zonnigste dagen. Onbeleefde en onbehulpzame mensen zeggen dan dat ze geen oplossing hebben en ik maar moet wachten tot Huawei (omvormer) hun ooit eens antwoord. De installatie is nu al 7 maanden actief, en is zelfs nog niet gekeurd geraakt! Na keuring is deze afgekeurd, en wordt er geen vervolg meer aan gegeven. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, dus ik overweeg sterk om juridische stappen te ondernemen!

image description

Super tevreden over alle facetten. De vriendelijke en correcte verkoper, David Verheyden, gaf duidelijke info die bovendien online te checken is. Alle gemaakte afspraken werden correct nageleefd. Ondanks het feit dat we zijn opgestart in de donkerste periode van het jaar, lijkt onze installatie voorlopig vlot de vooropgestelde productie te halen. En indien je nadien nog vragen heb, kan je altijd bij Opteco (wij dus bij David) terecht. Een aanrader voor iedereen die overweegt om zonnepanelen te leggen!

image description

Zeer tevreden over het werk van de firma! Zeer duidelijke uitleg en goede naservice gekregen van onze adviseur Tim Goossens en heel proper werk geleverd door de installateurs. Ik kan OPTECO zeker aanbevelen. Groetjes Staf Goris

image description

Elke De Decker van Opteco is toch bij ons langs willen komen ondanks we ergens anders zonnepanelen hadden aangekocht een paar jaar geleden. Het is heel fijn dat de firma Opteco en hun adviseurs de moeite doen om ook niet klanten van hen verder te willen helpen. Een echte aanrader dus voor al wie wil investeren in hernieuwbare energie!

image description

Super tevreden van Opteco en vooral Elke De Decker die me weer een stapje korter gebracht hebben bij milieu vriendelijkheid dankzij de zonnepanelen die ze geplaatst hebben! Vlekkeloze verkoop, samenwerking, installatie en naverkoop. Het kan dus blijkbaar toch nog ... uitstekende dienstverlening ??? Wie wil, ik heb nog een kortingsbon van 100 euro die ikzelf niet kan gebruiken, laat maar weten als ik je er een plezier mee kan doen.

image description

Wij zijn super tevreden over opteco. De begeleiding,opvolging en nabesprekingen door Nicolas Capron waren en zijn nog steeds van zeer hoog niveau. Alles op een verstaanbare manier uitgelegd. onze waardering zijn een dikke vijf sterren.

image description

Zeer tevreden van deze firma. Alles top geregeld door Gunther 1 Raemakers ook na de plaatsing krijg je een goede opvolging en service!

image description

David Verheyden heeft ons perfecte informatie gegeven bij de aankoop van onze zonnepanelen. Wij zijn ook zeer tevreden over de plaatsing door Machael en Ronny. Dankuwel allemaal. Jan Timmermans

image description

We hebben een heel goede uitleg gekregen van Gunther , veel informatie waar we nog van hebben bijgeleerd.Zeer vriendelijk en erg behulpzaam.Een echte aanrader....nam veel tijd voor onze vragen.

image description

We hebben een vrij grote installatie laten plaatsen met 43 panelen om aan 13000 Kwh per jaar te geraken, voor een gezin van 5 met een elektrische auto en een tweede op komst. Ik kan zeggen dat de plaatsing vakkundig en degelijk gebeurd is want ik zit zelf al heel mijn leven in bouw. De PV installatie leverde sinds 11 december tot nu 285 Kwh. Statistisch gezien haal je in deze donkere maand slechts 2% van je jaaropbrengst dus zijn we op weg naar 14250 KWh/jaar. Dat is natuurlijk afhankelijk van de uren zon die ons te wachten staan. Maar we zijn dus positief hoopvol dat de installatie de verwachtingen gaat behalen. Minpuntje dat ik ervaren heb met Opteco, is toch de communicatie die beter kon.(Daarom 4 sterretjes ipv 5) Zeker als je moet omschakelen van een 1-fase naar een 3-fasen installatie. Want een grote PV-installatie heeft 3-fasen nodig. En gezien de elektrische auto's in opmars zijn, zal het meer en meer gebeuren dat gezinnen moeten omschakelen. Een goed stappenplan, in samenspraak met Opteco, is dan zeker een must. Mijn tip: Veel zonnepanelen leggen en elektrisch gaan rijden, goed voor het klimaat en zeker goed voor je portemonnee.

image description

Super content en tevreden over uitleg van Elke De Decker over zonnepanelen en techniekers die zijn komen plaatsen. Als resultaat, dat ik een tuinhuis heb die er voor gemaakt is. Dat het zonnetje maar mag schijnen zo mijn metertje maximaal kan terugdraaien Dankjewel Opteco!

image description

Heel correct, goede prijs en heel vlot geholpen, zowel bij verkoop als na verkoop.

image description

Zeer duidelijke en eerlijke uitleg vanaf het eerste contact. Ze zijn zeker niet de goedkoopste leverancier, dat is zo ... maar je krijgt wel kwaliteit voor je geld. Ondertussen liggen ze hier al bijna twee maanden. Alles is prima verlopen, vanaf het eerste gesprek tot en met de opvolging na de installatie. Een aanrader!

image description

Super tevreden.Vakkundige en professionele uitleg gekregen.Plaatsing en controle correct verlopen. Niets dan lof over deze firma.

image description

Ik kan de negatieve reviews alleen maar tegenspreken. Alles werd besproken op een open en eerlijke manier door Jan D'Joos. Achteraf kwam hij langs om alles te bekijken en te bespreken. Er wordt veel negatiefs over elkaar gezegd in een wereld met veel concurrentie, maar zo'n ervaring hebben wij niet meegemaakt. Heel vriendelijke adviseur en een positieve ervaring voor ons!

image description

Gisteren werden mijn zonnepanelen geplaatst. Ik ben super tevreden over Opteco. Alles is vlot verlopen van bij het begin. Sympathieke verkoper die alle vragen op een correcte wijze beantwoord heeft, goede opvolging, zeer vriendelijke en professionele plaatsers, enz... Vol lof! Voordien heb ik ook een warmtepompboiler en gascondensatieketel laten plaatsen door Opteco. Hierbij gelden dezelfde positieve commentaren.

image description

Zeer professionele mensen bij Opteco. Veel productkennis én ervaring. Top montage en afwerking. En nadien een goede opvolging en nabespreking. Zeer tevreden over mijn zonnepanelen, gasketel en warmtepomp airco.