Energiewest

  1. Home
  2. West-Vlaanderen
  3. Oudenburg
  4. Energiewest

zonnepanelen installateur Energiewest

Tijmstraat 7, 8460 Oudenburg, België
Dit is een citaat van Energiewest zelf:

Energiewest is een Rescert erkend zonnepanelen installateur in Oudenburg. Service en een persoonlijke aanpak staan centraal. Energiewest is erkend installateur van Solarwatt en biedt tevens andere premium merken aan zoals LG en Honeywell.

Over Energiewest

Energiewest staat steeds garant voor kwaliteit en de beste service.
Een op maat gemaakte offerte, onmiddellijk ter plaatse, volgens uw verbruik en budgetOnze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

58 beoordelingen

image description

Snelle prijsofferte na een afspraak ter plaatse aan onze woning. Wij wilden nog graag panelen voor eind 2023, zodat we de premie nog kregen. Een aangepaste offerte was geen enkel probleem, wanneer wij dit vroegen. Wij hadden een bepaald budget in gedachten en ze hebben hier naartoe gewerkt. Na deze offerte, nog 3 andere offertes laten opmaken bij 3 verschillende bedrijven. Energiewest bleek voor ons de voordeligste installateur met dezelfde materialen. Ze waren gemiddeld 300-400 euro goedkoper dan anderen. Ik kreeg steeds antwoord op al mijn vragen, als ik er had. Zonnepanelen waren snel geleverd en geplaatst, na het betalen van het voorschot. In enkele uren lagen de panelen op ons dak. Aansluiting van panelen op de omvormer, kwam eerstdaags na de installatie van de panelen. Daarna is alles vlot gegaan om alles gekeurd te krijgen. Ze hebben er alles aangedaan zodat wij onze premie makkelijk kunnen aanvragen via de site van de overheid. Dit dient nog te gebeuren, maar dit is aan onszelf.

image description

Ik moet hier 5 sterren geven. Plaatsing zonnepanelen liep perfect. 2 vriendelijke Spanjaarden? kwamen de plaatsing doen. Elektricien kwam aansluiting doen. Alles verliep perfect. Ook de vriendelijke en duidelijke verkoper mag ik niet vergeten.

image description

Afspraak om 8u 's ochtends. Na 8u25 nog niemand te zien. Ik bel, heeft zich overslapen en kan niet meer komen. Tot zover het inplannen van mijn voormiddag. Onprofessioneel.

image description

Begin 2022 beslisten we om zoals zovelen ook zonnepanelen te leggen. Na enkele offertes gevraagd te hebben bij diverse firma?s gingen we in zee met EnergieWest, voor de plaatsing van zonnepanelen en een thuisbatterij. Voor beide werd een premie voorzien in de offerte die we achteraf zelf dienden aan te vragen. De ene bij Fluxys, de andere bij Vlaanderen. De plaatsing van panelen en batterij werd pas in oktober uitgevoerd (ja het was druk) door een paar Spaans sprekende broers (gelukkig spreek ik ook wat Spaans), die alles op het eerste zicht op een correcte manier plaatsen zoals ik het wou. Achteraf bleek echter dat een aantal vijzen die ze in het houten dakgebinte boorden om de rails van de zonnepanelen vast te maken gewoonweg schuin (en grotendeels naast) het hout waren geboord. Ik hou mijn hart vast als het eens goed stormt. Voor de aansluiting van de thuisbatterij stuurde EnergieWest drie verschillende elektriciëns. De eerste twee maakten er een zootje van, waardoor enkele lichten in mijn huis het plots niet meer deden. Ook de keuring van de toestellen liep vertraging op (pas in februari 2023), waardoor ik plots de helft van de beloofde premie in de lucht zag gaan. Pascal beloofde me toen hiervoor een financiële tegemoetkoming, die op 49 EUR na de volledige premie dekte zoals in de offerte vooropgesteld was. Ondertussen zijn beide premies op mijn rekening gestort, kreeg ik de tegemoetkoming van EnergieWest en draaien mijn zonnepanelen en thuisbatterij volle bak als het zonnetje schijnt. EnergieWest doet wat het belooft, maar je moet zelf wel flink achter hun vodden zitten om alles op tijd gedaan te krijgen.

image description

Ook met energiewest in zee gegaan.van eerste contact met verkoper matthias regio brugge een goed gevoel. Geen verkooppraat..onmiddelijk duidelijke uitleg. Plaatsing ..opvolging was correct. Bij aanvraag premie is hij ook 2x langs geweest om het in orde te maken. Energiewest is van hun woord. Geen enkel minpunt over die firma. Covent-vanhaverbeke

image description

Begin februari vroegen we een offerte voor zonnepanelen bij een vijftal installateurs, gevonden via internet. De prijzen lagen niet heel ver uit elkaar, maar Energiewest werd uiteindelijk weerhouden op basis van de hoge kwaliteit en naambekendheid van de producten waar ze mee werken (Solarwatt glas-glas full black panelen en Solaredge omvormer). De verkoper Steven Naessens was steeds en vlot bereikbaar voor al mijn vragen en kwam zelfs 2 maal langs om de praktische plaatsing te bekijken, aangezien dit niet zo vanzelfsprekend was. De plaatsing kon vroeger dan voorzien. Begin april en in minder dan 1 dag was alles probeemloos en proper geïnstalleerd door 2 vriendelijke techniekers (spaanstalig maar dat vormde geen probleem). Ook de administratieve kant nam Energiewest voor haar rekening: de keurder kwam langs, de aangifte bij Fluvius en premieaanvraag werd online klaargezet en de app voor de monitoring werd voorbereid. Ik kan Energiewest 100% aanbevelen!

image description

Uiterst tevreden, prijsofferte correct en duidelijk opgesteld. Uitvoeringsdatum tijdig meegedeeld. De monteurs waren uiterst vriendelijk (niettegenstaande ze spaansprekend waren ?). Bij aankomst keken ze eerst grondig na wat moest gebeuren waarna ze heel vlot de kabels trokken en de panelen gezwind het dak opdroegen en bevestigden. Alles geplaatst in een halve dag, chapeau. Dezelfde dag nog afspraak gekregen dat de elektricien (ook heel vriendelijk en met kennis van zaken) 2 dagen later zou langskomen om alles aan te sluiten wat effectief ook zo gebeurde. En vanaf dan : laat de zon maar schijnen. Nu nog de keuring en de premies.

image description

Wij zijn bijzonder tevreden met de installatie van onze zonnepanelen. De plaatsing gebeurde zelfs vroeger dan gepland. Duidelijke communicatie, heel klantvriendelijk en behulpzaam. De keuringsaanvraag en registratie bij Fluvius werd zelf door deze firma verricht. Eerlijke prijs/kwaliteit ... absoluut aan te raden!

image description

prima firma, goede en snelle service , vriendelijk en verder snelle hulp na plaatsing.

image description

Ended up at Energiewest through colleagues. Very smooth cooperation. Clear communication and information from start to finish. Very customer-friendly.

image description

top company .. very good service .. always punctual and never late .. the after-service is top notch .. definitely recommended for installing your solar panels ..

image description

We are very satisfied with the way Energiewest works. From the quotation to the completion of the submission of the necessary documents. the installers also worked very cleanly and were friendly. If something is not clear or the like, you can always contact us by phone. In our opinion, Energiewest is an absolute must.

image description

Aangenaam verrast op de wijze deze firma met zijn klant omgaat. Professioneel. De gemaakte afspraak worden nageleefd, correcte administratie vooraf, tijdens en na de werken. Eerlijke prijs. Aanbevolen!

image description

Vlotte service. Echt een aanrader. Pascal is heel vriendelijk en correct. Alle afspraken zijn nagekomen. We kunnen enkel maar tevreden zijn.

image description

Op aanraden van vrienden aan Energiewest een afspraak gevraagd via mail. Je krijgt direct een grondige uitleg en wat de beste oplossing is. En was ook belangrijk is, wat er afgesproken word, is wat je betaald (geen verbogen extratjes). Professionele aanpak van A tot Z en vriendelijk. Niet twijfelen over deze firma, ik ben uiterst tevreden van onze geplaatste panelen, bedankt!

image description

Eerlijke uitleg, snelle plaatsing en aangename mensen. Een aanrader. Ik heb eerst zonnepanelen laten installeren en later een batterij. Wederom heel goede -en vooral snelle- service!

image description

Een absolute aanrader voor iedereen die zijn woning wil voorzien van zonnepanelen en/of thuisbatterij. De service naar de klant toe is uitstekend van start (eerste kennismaking en informatie) tot finish (keuring en aangiftes). De installatie verliep zeer vlot en correct. Kortom, topbedrijf!

image description

goed bedrijf , voor /tijdens en na de installatie altijd goed geholpen geweest , correcte prijs .

image description

Heel snelle service . Heel volledige service van bestellen tot plaatsen tot aansluiten en keuren . Prima werk energiewest

image description

Van offerte, uitleg, over plaatsing, naar keuring en aangifte. Alles tot in de puntjes automatisch verzorgd en een aanrader voor iedereen die zonnepanelen overweegt.

image description

Heel erg tevreden van Energiewest! Wij wilden zonnepanelen maar hadden geen enkel idee welke soort en wat we hiervoor moesten ondernemen maar dankzij de duidelijke informatie van de zaakvoerder Pascal werd het ons snel duidelijk. Vlotte communicatie, vriendelijk, correcte prijs. Zeker een aanrader !!

image description

Beste, reeds 2e maal samengewerkt met Energiewest Bvba en vooral met contactpersoon Pascal Hallumiez tot onze voldoening. "Een woord is een woord" - komt steeds zijn beloften na, waarvoor oprechte dank ! Bij vragen van familie en/of vrienden over zonnepanelen geef ik steeds deze firma door omdat ze samenwerken met de juiste personen (techniekers, controleurs,...). Steeds goed eindresultaat, waarvoor mijn erkentelijkheid.

image description

We are very satisfied with the collaboration with Energiewest. Punctuate their agreements.

image description

uitzonderlijke service, ook qua administratieve nazorg. Betrouwbare firma te beginnen met zijn commercieel afgevaardigde maar ook met zijn uitvoerders! Warm aanbevolen.

image description

Ik ben super tevreden met Energiewest. Ze zijn vriendelijke en betroken professionele mensen. De verkoper heer Erik De Kock is zelfs twee keer bij mij geweest voor meer advies over mijn zonnepanelen installatie. Een vriendelijke mens en het was alsof ik hem al lang heb gekend echt super mens. De heer Pascal zaakvoerder is ook een van vriendelijke mens die ik ooit heb gekend. Ik weet niet meer hoe veel keer dat ik hem heb gecontacteerd, maar hij was altijd klaar om mij te helpen. Ik heb zo vele zonnige groeten van hem gehad dat het nu bij mij altijd de zon schijnt. Zonnige groeten voor jou ook!!! Wat mij betreft niets dan lof over deze professionele en vertrouwenswaardige firma. ENERGIEWEST BEDANKT!

image description

Top firma, alleen maar lof. Alles begint natuurlijk met de verkoper. In Luc had ik direct het volle vertrouwen. Alle stappen ( plaatsing, keuring, aangifte installatie) volgden elkaar perfect op. Energiewest zou ik zeker aan iedereen aanbevelen.

image description

Super tevreden !!! Totale vriendelijke service vanaf eerste contact voor offerte tot begeleiding voor aangifte bij Fluvius. Bij de voorstelling en offerte hebben we uitgebreid informatie ontvangen en grondige uitleg over de diverse en ruime keuzes inzake panelen en installatie. Ook geen pusherig gedoe wat zeker ook een pluspunt was bij onze uiteindelijke beslissing om 20 panelen te plaatsen. Ook eerlijke info ontvangen inzake digitale meter en consequenties plaatsing in 2021 en aanvraag premie. Plaatsing gebeurde door twee Spaanse medewerkers die ook wel wat Engels konden spreken. De installatie verliep toch heel vlot en zoals gepland. Prima ! Daarna zeer proffesionele opvolging door zaakvoerder Pascal die telkens zeer vlug reageerde op onze mails en ook langsgekomen om onze installatie te optimaliseren. Na betaling factuur ook alle nodige attesten en documenten ontvangen voor de aangifte bij Fluvius samen met zéér nuttige begeleidingsmail waardoor de aangifte vlot is verlopen via de website van Fluvius. Dus wat mij betreft niets dan lof over deze professionele en vertrouwenswaardige firma. Ik ben super tevreden dat ik voor Energiewest heb gekozen. Een echte aanrader !

image description

Eerlijke uitleg, snelle plaatsing en aangename mensen. Een aanrader.

image description

Correct and smooth service: Delivery, installation, guidance ... etc. Compliance with agreements is top.

image description

Ik heb naar mijn gevoel een eerlijke en vlotte uitleg gekregen omtrent de plaatsing van zonnepanelen. Kwaliteit was voor mij heel belangrijk en dat kon Energiewest mij bezorgen. Verder werd de afgesproken termijn aangehouden, de plaatsingsdatum was accuraat en de zonnepanelen werden op de vooraf afgesproken manier geïnstalleerd. Ook met extra vragen kon ik er altijd terecht! Energiewest heeft altijd woord gehouden en alle afspraken zijn nagekomen. Ik raad dit bedrijf zeker aan!

image description

On the advice of a friend, I contacted Energiewest. I compared the offers of different companies and had several salespeople over the floor. As soon as Pascal, the manager of Energiewest, started to give his explanation, I was already reasonably sure that it was an honest and correct provider. I received some offers from him so that I could choose the most suitable proposal. The price was right and all agreements were followed carefully. All questions, by telephone and e-mail, were always answered extensively and quickly. The installation of the panels was unexpectedly postponed for a week due to circumstances, but this time too, this was planned in consultation. The installers are also very friendly people who work professionally. Once the inspection took place, I received a quick manual from Pascal to enter the registration for the grid operator. What service! I can without a doubt recommend Energiewest! Thank you, Pascal and team. The word-of-mouth advertising will be there because you have earned it! Greetings, Katia

image description

Zeer tevreden over de plaatsing, service van energiewest. zeer nette en verzorgde plaatsing . steeds paraat met feedback en hulp . heel vriendelijk en behulpzaam personeel . 1woord topfirma

image description

Congratulations for the smooth handling regarding the placement of solar panels ... all deadlines were withheld and the solar panels, neat report and certificates were delivered on time ... also welcome was the email with the information on how to make the declaration .. good luck still on Energiewest

image description

super tevreden van Pascal - alles klopt ; timing plaatsing, afwerking en plaatsing OK , prijsafspraak, opvolging, kwaliteit, maw : aanrader !

image description

Pascal is een zeer aangename man en een man van zijn woord. Je krijgt van hem een zeer deskundige uitleg in verstaanbare taal zodat je exact weet wat het voor jou oplevert. De zonnepanelen werden zelfs sneller geplaatst dan eerst gemeld was. Alles is tiptop geregeld en Pascal is ook steeds bereikbaar voor je vragen. Zeker en vast een aanrader om met hem wamen te werken.

image description

PV-panelen zelf geplaatst en alles vlot verlopen. Duidelijke uitleg gekregen en zeer snelle ondersteuning bij vragen en nalevering van bijkomende onderdelen. Topservice tegen een goede prijs! Enig minpunt was de aansluiting door de elektricien (onderaannemer). Bij de eerste poging kreeg ik te horen dat de aansluiting niet kon doorgaan, omdat er eerst nog een extra zekeringskastje geplaatst moest worden. Bij het tweede bezoek is de aansluiting gebeurd (zonder het extra kastje dat ik zelf aangekocht had, bleek achteraf toch niet nodig) en gaf de elektricien bij vertrek mee dat de laatste aanpassingen nog door mijn eigen elektricien moesten uitgevoerd worden. Naast de bijkomende kosten voor mijn eigen elektricien heb ik als afsluiter via energiewest nog een oplegfactuur van ?125 ontvangen voor de plaatsing van 1 differentieel. Deze "grote aanpassing" bleek niet in de prijs te zitten, hoewel het in dit geval inherent was aan de aansluiting (ook niet terug te vinden in de algemene voorwaarden).

image description

Very satisfied with the service! A close and friendly follow-up. If you send an email, you will receive an answer the same day. Top!

image description

heel content alles is gedaan wat er gezegt is geweest pascal kent zijn job een man van zijn woord een heel aangename persoon doe zo voort

image description

Alles is gebeurd zoals afgesproken . Pascal kent zijn job, ik ben heel tevreden. Waren alle firma's maar zo en de prijs "je moet geen moeite doen om rond te kijken"

image description

Zeer tevreden ! Prijs-kwaliteit is top, zeer vriendelijke en deskundige zaakvoerder (Pascal) - en helemaal niet opdringerig. Uitstekend werk geleverd met kwaliteitsmateriaal, de werkmannen waren vriendelijk en professioneel. Sterke werkplanning : alles op 1 dag geplaatst en in werking gesteld ! Tijdens het plaatsen van de panelen is Pascal zelfs 4x komen kijken of alles naar wens verliep. Alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Een hele vlotte samenwerking. Wij zijn zeer blij dat wij voor Energiewest hebben gekozen Warm aanbeveling !

image description

Wij kunnen alleen maar positief zijn over deze firma alsook over het hele verloop. Van bij het begin een zeer duidelijke uitleg gekregen. Nadien toen we nog bijkomende inlichtingen vroegen werd dit op een zeer professionele manier gegeven, duidelijk en verstaanbaar. Wij kunnen deze firma alleen maar aanraden.

image description

een zeer correcte service nauwkeurig nakomen van de afspraken zeer vriendelijke werknemers

image description

Duidelijke uitleg, plaatsing en keuring binnen afgesproken termijn. Pascal is een aangenaam contact die luistert maar ook eerlijke informatie geeft. Goede service en bereikbaarheid tijdens project. Nazorg weten we nog niet want ze liggen er nog maar net :).

image description

Duidelijke en correcte info gekregen op een joviale manier. Plaatsing en keuring verliep zeer vlot. Steeds makkelijk bereikbaar en snelle (re)actie wanneer vereist!

image description

Wij zijn heel tevreden over dit bedrijf. Zowel de prospectie, installatie, keuring,... zijn probleemloos en op een zeer vriendelijke manier verlopen! Mooie installatie waarbij geluisterd werd naar de wens van de klant (eigen input voor bekabeling e.d.)! Waarvoor dank! Dit is een perfecte aankoop voor ons! Bedankt Pascal en co!

image description

Een zeer bekwame firma. Verkennend gesprek, uitleg, mails, telefoons, ... niks is de zaakvoerder te veel. Uitvoering van de werken en opvolging = TOP ! Alles wordt met de klant besproken en tot de puntjes uitgevoerd. Alles wordt correct en zeer stipt uitgevoerd en je wordt in alles begeleid als klant. Ook in het kluwen van de administratie, wordt je geholpen (via een zeer goed opgestelde e-mail) waardoor het een fluitje van een cent is om alles correct af te handelen met de energieleverancier. Energiewest = TOP ! Een aanrader ! Grts, een zeer tevreden klant !!!

image description

Zeer goede uitleg over de zonnepanelen van A tot Z. Tevreden over de installatie, netheid en orde ook personeel vriendelijk. Pascal gaf ons een goede indruk van het eerste contact en geen vraag is hem teveel.

image description

Professionele en correcte installateur die de gemaakte afspraken perfect nakomt. Vlotte en gemakkelijke communicatie, een aanrader.

image description

Professionele en correcte installateur die de gemaakte afspraken perfect nakomt. Vlotte en gemakkelijke communicatie, een aanrader.

image description

Zeer goede service. Zeer snel. Heel goede uitleg.

image description

Zeer tevreden. Ik had onmiddellijk een goed gevoel toen Pascal voor de eerste keer langs kwam. Recht door zee, geen verkoperstrucjes , correcte informatie. Ook de uitvoering verliep vlekkeloos. Op de afgesproken dag en alles op 1 dag in orde. Pascal kwam zelf even langs om de werken te bekijken. Dus absoluut aan te raden. Goede prijs / kwaliteit. Top

image description

Heel tevreden van de uitvoering, afspraken... Vriendelijke baas, vriendelijk personeel. TOPfirma! Nu nog hopen op veel zon.

image description

Correcte firma, correcte prijzen, correcte afspraken en komt deze ook volledig zoals afgesproken na. Nu ging Pascal juist nog een elektrische scooter komen kopen bij mij :) Grtz, Tommy Fietsmoto Bredene

image description

Heel tevreden over de plaatsing, dit gebeurde snel en vlot Vragen worden heel snel en duidelijk beantwoord. Top service!! Waarvoor dank

image description

Een aanrader!! Pascal kwam 2 maal langs om een uitgebreide uitleg te geven over zonnepanelen. Wanneer we hem belden kregen we steeds een antwoord op al onze vragen. De plaatsing gebeurde heel correct en vlot.

image description

Zeer tevreden over het verstrekte advies, was volledig op maat ifv ons verbruik en onze situatie. Vervolgens korte levertijd, alles in 1 dag klaar en daarna snelle keuring. Materialen zijn A-merken en ook de plaatsing ervan verliep professioneel. Dit alles tegen correcte prijs, dus ik kan alleen maar positief zijn.

image description

Betrouwbare en professionele leverancier. Pascal van Eenergiewest kwam zijn afspraken na (zoals elke leverancier zou moeten doen), was op tijd aanwezig, hield zich aan de ingeschatte tijd voor het plaatsen van de zonnepanelen, werkt correct en professioneel. Na onze eigen research bleek dat de zonnepanelen die Pascal ons aanbood wel degelijk een van de meest renderende panelen waren + daarbovenop nog eens aan een scherpe prijs. Wij kunnen hem alleen maar sterk aanraden.

image description

Betrouwbare en professionele leverancier. Pascal van Eenergiewest kwam zijn afspraken na (zoals elke leverancier zou moeten doen), was op tijd aanwezig, hield zich aan de ingeschatte tijd voor het plaatsen van de zonnepanelen, werkt correct en professioneel. Na onze eigen research bleek dat de zonnepanelen die Pascal ons aanbood wel degelijk een van de meest renderende panelen waren + daarbovenop nog eens aan een scherpe prijs. Wij kunnen hem alleen maar sterk aanraden.