Ecoworld

  1. Home
  2. Oost-Vlaanderen
  3. Gent
  4. Ecoworld

zonnepanelen installateur Ecoworld

Oktrooiplein 1, 9000 Gent, België
Dit is een citaat van Ecoworld zelf:

Ecoworld in Gent is één van de grootste zonnepanelen installateurs in de regio. Met meer dan 4000 tevreden klanten en 20 jaar ervaring helpt Ecoworld u van A-Z bij het realiseren van uw project.

Over Ecoworld

Duurzame energie is onze corebusiness. Zowel wat onze producten, dienstverlening als advisering betreft. Optimaal energiehuishouden? Ecoworld is uw partner! Zonnepanelen zijn in minder dan 10 jaar terugbetaald. Wanneer u weet dat een zonnepanelen voor meer dan 25 jaar zonder problemen blijft werken is dit uiteraard een interessante investering, zeker met het onzekere klimaat rond energieprijzen.

Ecoworld helpt u graag verder en beantwoord al uw vragen over zonne-energie. De getrainde adviseurs komen graag bij u langs om uw project te bespreken en en volledig vrijblijvend een offerte aan te maken.

Ecoworld werkt enkel met hoogwaardige merken welke 10 tot 20 jaar fabrieksgarantie bieden en dit alles aan een sterke prijs-kwaliteit verhouding. 

Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

102 beoordelingen

image description

De offerte was competitief. Van offerte tot levering en keuring verliep zeer vlot en als er een probleempje dreigde werd dit snel en efficiënt voorkomen. De meegeleverde app is gebruiksvriendelijk. Alle contacten verliepen goed en er werd snel gereageerd. Een aanrader

image description

Eertse indruk: Onbeleefd. Verkoper komt een kwartier te laat zonder verwittigen. Dan binnen de minuut weer weg omdat hij van mij geen 2 uur krijgt om zijn uitleg te doen. Verspil er geen tijd aan. Update: ik apprecieer en accepteer de excuses ontvangen van de verkoper. Het antwoord van de eigenaar daarentegen ervaar ik echter als fundamenteel klantonvriendelijk. Ik update mijn review van één ster naar neutraal en beschouw dit als afgesloten.

image description

Zeer tevreden over het contact en de service van de verkoper Sébastien Flamant

image description

Verkoper --> zeer toegankelijk + antwoorden op al onze vragen (bijv. impact hagel op glas-glas-uitvoering, TIER-klasse, edm.....). Technisch --> professionele afwerking + hielden rekening met gewenste kabelverloop, plaats omvormer, schikking op dak, edm. Vriendelijke begeleiding en spontane hulp om connectie met SolarFusion-app te realiseren. Langer wachten op documenten (eén-draadschema, planning van keuring). TIP: De binnenkomende e-mails beginnen met de betreffende naam van de afdeling + ecoworld. Beter en duidelijker voor de cliënten zou zijn (vlg onze mening) --> Ecoworld + de betreffende afdeling(en). Zo vallen de Ecoworld-mails in één oogopslag op tussen alle andere soorten mails. Wij zijn super tevreden van de dienstverlening.. Uiteraard afwachten hoe storingen en/of defecten zullen worden aangepakt. De huidige communicatie laat vermoeden dat ook dát opperbest zal verlopen (als het al ooit zou nodig zijn). Goed gevoel. Goed georganiseerd.

image description

Daar ik niemand kende die mij een bedrijf kon aanraden om zonnepanelen met batterij te installeren, vroeg ik via Solvari drie offertes aan. Vervolgens kreeg ik het bezoek van drie bedrijven die elk een gelijkaardig voorstel deden. Ik koos uiteindelijk op 22 september voor Ecoworld De 12 panelen en de batterij werden geplaatst op 13 oktober en de installatie was dezelfde avond operationeel. De drie techniekers en de elektrieker waren vriendelijk en bekwaam. Ik waardeerde zeer dat de techniekers zich extra hebben ingespannen om de kabels tussen de zonnepanelen en de omvormer en de zekeringskast op een zo esthetisch mogelijke manier te leggen: er is amper een kabel zichtbaar. Ook de vertegenwoordiger, de verantwoordelijke van de technische dienst en de klanten- en administratieve dienst waren steeds beschikbaar en behulpzaam voor de aanvraag voor vergunning plaatsen van de hoogtewerker, en voor alle andere vragen die ik had voor en na de plaatsing. Ik kreeg steeds een antwoord binnen de 24 uren. Een elektrieker is een week na installatie nog een aantal uren komen werken om ook een tweede circuit (dat op een aparte zekeringskast is aangesloten) in het geheel te integreren. Op 3 november werd, op aanvraag van Ecoworld, de installatie gekeurd. Dezelfde dag stuurde Ecoworld me het keuringsverslag en het eendraadschema en initieerde de aanmelding bij Fluvius. Ik ben erg tevreden over de professionaliteit, snelheid en vriendelijkheid van Ecoworld, die ik mocht ervaren tijdens het gehele verloop.

image description

Perfecte en vlotte plaatsing van zonnepanelen en thuisbatterij. Afspraken werden nagekomen. Dankzij het stappenplan konden we het traject van akkoord tot plaatsen perfect meevolgen.Termijn tussen ons akkoord van de offerte en een operationeel systeem was 2 weken! Dit was boven onze verwachting! Bij vragen via mail kregen we ze zeer snel een antwoord vaak al binnen het half uur! Zeer goed georganiseerd bedrijf die afspraken nakomt! ?

image description

Door de deskundige aanpak van Sven W. zijn we goed geholpen geweest en hebben zeer kort nadien een afspraak voor installatie van 9 panelen & omvormer. Zeer proper geïnstalleerd. Alleen spijtig dat er een administratieve fout in het keuringsrapport is geslopen die we dus moesten recht trekken...

image description

De verkoper heeft uitgelegd waarom hij juist deze oplossing voorgesteld heeft, waarom hij niet voor het maximaal aantal panelen is gegaan, waarom hij niet de zwaarste omvormer heeft gekozen. In vergelijking met verkopers van andere oplossingen was hij degene die ook beter wist waarover hij het had, anderen deden vaak ook zeer opmerkelijke uitspraken waardoor ik veel minder vertrouwen had in hun voorgestelde oplossing. Ook nadien is alles zeer vlot verlopen, het contact met de planning en het inplannen zelf, de installatie van de zonnepanelen en het plaatsen van de omvormer en batterij, allemaal zeer correcte en bereidwillige medewerkers. Alles werkt perfect en keuring is ondertussen ook achter de rug. Heel vlot en efficient, en aangemaam!

image description

Niets op aan te merken. Alles is zoals het hoort. Zowel het administratief als het technische personeel zijn super. Uitleg wanneer nodig. Ook bij de applicatie.

image description

Zeer goede service en uitleg zijn zeer te vreden Een min puntje het pers dat de zonnepanelen moesten leggen waren niet helemaal mee met de voorgestelde situatie, maar deze werden wel direct verholpen. Hartelijk dank

image description

Vlot contact met de verkoop; geen overselling en duidelijke offerte. Ook heel geduldig met bijkomende vragen. Eens de offerte getekend was, verliep ook het vervolg heel vlot met het inplannen van de datum van plaatsing. De plaatsing gebeurde stipt en efficient. Er was een kleine herstelling uit te voeren en dat werd onmiddellijk ingepland. En tenslotte excellente begeleiding voor het aanvragen van de premies. Een aanrader!

image description

Fantastische samenwerking van begin tot eind! Alles begon bij Sebastien die zeer gepassioneerd was en ons alles in duidelijke taal uitlegde. Achteraf gevraagd om nog 2 extra panelen toe te voegen en binnen de 2u werd er al een nieuwe offerte gemaild. Ik had aangegeven dat de laatste week voor het bouwverlof niet lukte. En een week na de offerte bevestigd te hebben, werd ik opgebeld dat er iemand was weggevallen waardoor de panelen al konden geplaatst worden. Nog eens 2 weken later werd de batterij geplaatst. Ook van de installateurs zijn wij zeer tevreden. Alles werd zeer mooi afgewerkt van het dak naar de zolder tot in de garage. Ook was de communicatie via email en telefoon zeer vlot. Kortom alles tot in de puntjes goed verlopen!

image description

Wij zijn héél tevreden over de aankoop van onze zonnepanelen bij Ecoworld. Een vriendelijke verkoper die ons alles tot in de puntje uitlegde en met ons besprak wat de mogelijkheden waren betreffende het aantal zonnepanelen en wat de beste ligging ervan was. Heel vriendelijke en beleefde bedienden die ons contacteerden om de data af te spreken van de plaatsing en aansluiting van de panelen. Vakkundige mensen die de zonnepanelen professioneel plaatsten en kwamen op de dag die afgesproken was. De firma regelde alles voor ons, de keuring, de aanmelding bij Fluvius, de documenten voor het aanvragen van de premie... Ik kan Ecoworld zeker aanraden!

image description

Vanaf het eerste contact met de vertegenwoordiger en de planningsdienst tot en met het plaatsen van de zonnepanelen was ik zeer tevreden over de service van het bedrijf. Tot echter ik mijn aanvraag wou indienen voor de premie en ik hulp nodig had om de vragenlijst in te vullen van Fluvius De prijs en BTW van de zonnepanelen en de batterij staan samen op het factuur maar Fluvius vraagt om dit apart door te geven Heb dan de boekhouding gecontacteerd en na een paar keer deze aan de lijn te hebben gehad werd mij verteld dat ik dat zelf kon uitrekenen en indien ik problemen had moest ik maar de vertegenwoordiger contacteren FOEI voor deze service !!!!!!!! Normaal zou ik 5 sterren geven maar nu ben ik zeer teleurgesteld

image description

Wij zijn zo tevreden! Vlotte bereikbaarheid zowel telefonisch als via email. De zonnepanelen waren gepland om te geplaatst te worden na het bouwverlof (augustus) maar werden vandaag al geplaatst! Wat een meevaller! Ook heb je een heel familiaal gevoel als je de medewerkers aan de lijn hebt, heb je nooit het gevoel dat je te veel belt/mailt en wordt iedere vraag even professioneel afgehandeld. Ook de 'werkmannen' die de panelen plaatsen enkel maar lof over! Werken héél proper, heel efficiënt en geven de juiste info en bespreken alles indien iets toch niet volgens plan verloopt. Ze hebben overduidelijk veel kennis van zaken! Doe zo verder! Wij raden jullie iedereen aan!

image description

Keurige offerte, correcte prijzen, tijdig geleverd en correct geplaatst zoals afgesproken. Het geheel ziet er netjes uit, de opbrengst is meer dan verwacht en ook de service achteraf is onberispelijk tot nog toe. Houden zo. We zouden zeker opnieuw voor Ecoworld en Antoine gaan, onze uiteindelijke keuze uit een marktbevraging van 6 leveranciers.

image description

Zware teleurstelling. Ons dak met natuurleien werd helemaal stuk gelopen. Zonnepanelen ingewerkt met tape en niet zoals afgesproken. Van de werkploeg sprak niemand Nederlands, communicatie moeilijk. Ook hadden ze geen materiaal bij om de natuurleien correct te behandelen. Ons dak is naar de vaantjes. Firma beloofd om dit in orde te brengen maar daagt niet op.

image description

Heel erg tevreden van de installatie. Ik raad deze firma aan om mee samen te werken .

image description

Super tevreden met het PV- en batterijsysteem! Alles verliep heel correct, vanaf het eerste plaatsbezoek van de vertegenwoordiger voor het opmaken van een offerte, over de plaatsing en de keuring tot de afhandeling van de slotfacturen. De belofte klopt: offerteprijs = factuurprijs. Vertegenwoordiger (Sven) denkt van in het begin constructief mee voor de beste oplossing op maat (en het beste rendement). De klanten- en afsprakendienst (Sofie) is heel toegankelijk en vlot via mail te bereiken. Alle afspraken worden nagekomen met een bijzonder vriendelijke service. Geen enkele vraag bleef onbeantwoord. Het plaatsingsteam werkt snel, nauwgezet en proper. Hetzelfde geldt voor de elektricien, die alle nodige uitleg geeft voor de ingebruikname van het PV- en batterijsysteem. Een laadpaal werd hier niet geplaatst, maar overweeg je zonnepanelen en/of een thuisbatterij, dan heb je aan Ecoworld een betrouwbare partner. Top!

image description

Ik heb onlangs zonnepanelen laten installeren door Ecoworld en ben onder de indruk van hun service. Hun installateurs waren deskundig, professioneel en hebben de klus snel en efficiënt geklaard. Het team was zeer transparant over het hele proces, hield me op de hoogte en nam zelfs de tijd om de verschillende onderdelen van het systeem uit te leggen. Ik raad dit bedrijf ten zeerste aan voor iedereen die zonnepanelen wil laten installeren; je zult niet teleurgesteld zijn!

image description

Super tevreden met het PV- en batterijsysteem! Alles verliep heel correct, vanaf het eerste plaatsbezoek van de vertegenwoordiger voor het opmaken van een offerte, over de plaatsing en de keuring tot de afhandeling van de slotfacturen. De belofte klopt: offerteprijs = factuurprijs. Vertegenwoordiger (Sven) denkt van in het begin constructief mee voor de beste oplossing op maat (en het beste rendement). De klanten- en afsprakendienst (Sofie) is heel toegankelijk en vlot via mail te bereiken. Alle afspraken worden nagekomen met een bijzonder vriendelijke service. Geen enkele vraag bleef onbeantwoord. Het plaatsingsteam werkt snel, nauwgezet en proper. Hetzelfde geldt voor de elektricien, die alle nodige uitleg geeft voor de ingebruikname van het PV- en batterijsysteem. Een laadpaal werd hier niet geplaatst, maar overweeg je zonnepanelen en/of een thuisbatterij, dan heb je aan Ecoworld een betrouwbare partner. Top!

image description

Na verschillende offertes gekozen voor Ecoworld. De degelijke,eerlijke en betrouwbare uitleg van verkoper Djoë heeft ons (Twijfelaars) zonder veel twijfelen over de streep getrokken. Onze installatie werd binnen enkele weken geleverd en geplaatst zoals het moest. Dakwerkers deden hun werk. Elektricien was een SUPER vriendelijke, lieve man. Alles heel uitgebreid uitgelegd. Geen vraag was te veel. Ook alles netjes opgeruimd. Klantendienst ook heel vriendelijk! Een heel bereikbare firma. Wij zijn heel erg tevreden over onze samenwerking met Ecoworld! En raden iedereen Ecoworld aan! TOPSERVICE.

image description

Na verschillende offertes gekozen voor Ecoworld. De degelijke,eerlijke en betrouwbare uitleg van verkoper Djoë heeft ons (Twijfelaars) zonder veel twijfelen over de streep getrokken. Onze installatie werd binnen enkele weken geleverd en geplaatst zoals het moest. Dakwerkers deden hun werk. Elektricien was een SUPER vriendelijke, lieve man. Alles heel uitgebreid uitgelegd. Geen vraag was te veel. Ook alles netjes opgeruimd. Klantendienst ook heel vriendelijk! Een heel bereikbare firma. Wij zijn heel erg tevreden over onze samenwerking met Ecoworld! En raden iedereen Ecoworld aan! TOPSERVICE.

image description

Correct bedrijf is niet de goedkoopste en ook niet duurste van de bevraagde offertes maar komt met degelijke materialen en mooi afgewerkte producten bij de klant. Ook alles op tijd en volgens afspraak geplaatst geweest. Iets meer panelen gelegd en zwaardere batterij genomen dan wat bedrijf zelf voorstelde. De tijd zal het uitwijzen of we juist handelen of voorstel van ecoworld beter was geweest. Mails en telefoon zijn altijd snel beantwoord geweest. Mvg

image description

wij zijn héél tevreden! Van verkoper, de mensen die het komen leggen en installeren hebben tot de goedkeuring en de links om de aanvraag te doen voor de premies! Alles is verlopen volgens de geplande afspraken (ook heel belangrijk) en de panelen voldoen aan de opbrengst eisen! Ecoworld een echte aanrader! Bedankt voor de goede service!

image description

Op 27/5/2022 offerte laten opmaken 20 zonnepanelen en baterij 10kwh . Na 2 dagen beslist om de offerte te aanvaarden .en alles te laten plaatsen door Ecoworld . Samenwerking ging heel vlot op 9 augustus de volledige installatie geplaatst door Ecoworld . Plaatsing ,opvolging,keuring, papieren voor aanvraag premie . ging heel vlot . Heel tevreden klanten Emanuel en Kathleen

image description

Beste Sofie, Sebastien en installateurs van Ecoworld. Ik schonk jullie vertrouwen om zonnepanelen en batterij te plaatsen en jullie hebben alles van A tot Z naar wens uitgevoerd met een uitmuntende service (blij dat dit nog bestaat!) . Sebastien is een uiterst aangename en oprechte verkoper die weet waarover hij spreekt en de tijd voor U neemt. Niets is hem teveel en hij staat u bij met raad en daad alsook krijg je snelle feedback per telefoon of mail. Sofie is de administratieve duizendpoot die alles correct en snel opvolgt (van planning tot facturatie tot aanvraag van premie). Installatie vlot en correct uitgevoerd binnen beloofde tijdspanne. Kortom, twijfel niet langer want prijs-kwaliteit vind je niet beter zowel qua service als product.

image description

Wij zijn via vrienden (en ook heel tevreden klanten van Ecoworld) bij Ecoworld terecht gekomen. Na contact heeft Ecoworld heel snel gehandeld. Ze zijn direct langsgekomen om ons verbruik te checken om zo te calculeren hoeveel zonnepanelen we nodig zouden hebben. Nicola is heel eerlijk en laat je niet meer zonnepanelen leggen dan nodig. Hij geeft heel veel en heel duidelijke informatie. Niet veel later zijn 2 vakkundige werkmannen de zonnepanelen komen plaatsen. Deze zijn enorm vlot geplaatst en perfect afgewerkt. Wij zouden Ecoworld aan iedereen aanraden. Een heel professionele firma!

image description

Investeren in zonnepanelen is een belangrijke beslissing, die een grote impact kan hebben op de financiën van een gezin. Zeker te midden van alle doemscenario?s over de energiekosten is een stabiele partner vinden waar je kan op vertrouwen heel erg belangrijk. Het is daarbij essentieel om de juiste partner te vinden. Ecoworld pakte van in het begin de situatie in handen en nam de tijd om de voor- en nadelen van onze situatie in kaart te brengen. Ook de pijnpunten in ons verbruik werden benoemd en aangepakt. Nooit hadden we de indruk dat er een sales gesprek aan de gang was. Zeer oplossingsgericht, duidelijke communicatie, budget dat snel gemaakt was en belangrijker nog, een snelle datum voor installatie en oplevering. Geen uitstel maar effectieve levering op de afgesproken datum. Zeer tevreden van de samenwerking.

image description

Geen enkel negatief punt! Alle afspraken werden nageleefd , de plaatsers werkten heel efficiënt, bij vragen stond Sofie me altijd vriendelijk te woord.

image description

We zijn best tevreden over Ecoworld. Vanaf de vertegenwoordiger is langsgeweest is alles beslist en in een sneltempo gebeurd. De plaatsing is correct gedaan. We wachten nog even op de keuring . Ondertussen werken onze zonnepanelen perfect tot hiertoe. Nog een pluim voor de informatie die ik van de technische dienst heb gekregen. Vriendelijke personeel.

image description

Héél positieve ervaring met EcoWorld. Duidelijke info van de verkoper, en alle werken door de techniekers zoals afgesproken uitgevoerd. Ook de administratie wordt op de voet opgevolgd. Top!

image description

Ik ben zeer tevreden over de korektheid van uw bedrijf. maar ik heb toch een opmerking over het plaatsen van de zonnepanel.dat ze pannen moeten wegnemen dag wist ik , maar dat ze de pannehaken niet terug plaatsen en in de goot laten liggen dat kan ik niet aanvaarden Groeten Roger

image description

Tot hiertoe alles prima verlopen.Deskundige uitleg,héél vlug geplaatst,nu nog de keuring ..Keuring nu ook prima verlopen gisteren,vandaag alle papierwerk voor premies al ontvangen en Sofie zal de aanmelding doen bij fluvius.Hartelijk dank voor alles,leuk om zo met deze firma samen te werken echt een aanrader van begin(Yves)+leggen zonnepanelen+opvolging(Sofie)Nogmaals bedankt en proficiat

image description

Zeer correct bedrijf. Zeer goede en vriendelijke verkoper Ive. Duidelijk uitleg geen verkoopjespraat. Heel belangrijk dat dit bedrijf zijn beloftes waar maakt. Eerst een vooral offerteprijs = factuurprijs zonder verrassing. Dan plaatsingbelofte tijdens offerte word nageleefd. Uitvoering netjes verlopen Zeer vriendelijke dakwerkers en dan nadien kwam de elektricien alles netjes installeren Zeer compacte installatie. Ook alles netjes achtergelaten. Dan dienst na verkoop was ik wat ongeduldig omdat mijne app nog niet geactiveerd was en werkte. Maar de dienst na verkoop heeft me wel geholpen om het toch in orde te krijgen. Dus al bij al super tevreden en zeker een aanrader. Ik heb 17 panelen en batterij nuet de goedkoopste maar wel prijs kwaliteit en ze leveren wat ze zeggen. Geen kopzorgen of ongerustheid. Dus niet twijfelen gewoon doen.

image description

Tot hiertoe alles prima verlopen.Deskundige uitleg,héél vlug geplaatst,nu nog de keuring ..

image description

Perfect geplaatst op de afgesproken datum. Laat nu de zon maar schijnen :-) De problemen bij aanmelding bij Fluvius werden door Sofie kordaat aangepakt en opgelost. Hartelijk dank!

image description

Op de offerte die je ondertekend staat de keuring van ACEG inbegrepen en Fluvius aanvraag digitale conteur. Indien je geen aardingonderbreking aan de smeltzekeringkast aanwezig is, betaal je extra. Anderzijds zoek je een elektricien die de vloer open breekt om een koperdraad verbinding te maken met de koper staven. Extra onkosten, indien je zelf een elektricien vind ! Veel succes , maar niemand die de installatie komt afwerken hoor ! Ja, je bent de pineut als klant. De waarde weerstand boven 30 OHM wordt afgekeurd door de controleur van ACEG. De twee ontbrekende optimizers op acht zonnepanelen moeten nog geplaatst worden ! Dit is geen nalatigheid hoor, maar malafide handeling ! Sancties is genomen met een geschil, met niet leverbaar door de leverancier. Wat denk jij ? 2 of 3 maanden wachten voor de plaatsing. Je kan wel de APP op de Smart-foon compleet gebruiken op de energie waarden.

image description

Heel tevreden van de goede service en het juiste advies. We konden steeds bij hen terecht met onze vragen. De installatie van onze panelen en batterij verliep heel vlot. Wij raden Ecoworld zeker gaan!

image description

11/2020 : Alles is vrij vlot verlopen. Ze hebben er ook nog alles aan gedaan om de keuring rond te krijgen voor eind 2020. Dus super content. 04/2022: Tweede keer beroep gedaan om zonnepanelen en thuisbatterij te plaatsen op een tweede adres door Ecoworld. Terug super tevreden. Zeer snel geleverd, installatie was tiptop in orde, keuring is ondertussen ook al gebeurd en was ook in orde. Na de keuring zeer duidelijke info gekregen voor het aanvragen van de premies. Ik raad Ecoworld aan iedereen aan !

image description

Beste, Wij zijn super tevreden van Ecoworld. Top ! Van in het begin duidelijke uitleg van Ive. Ook op de meest kritische vragen. De werken zelf, op tijd en correct. Proficiat voor de werknemers. Achteraf duidelijk uitleg over het werken en de bediening van de app. Ik zou de firma aan iedereen aanbevelen! Aan het ganse team Ecoworld, proficiat.

image description

Offerte getekend op 10/02, installatie op 07/03 dat was vroeger dan aangegeven door de vertegenwoordiger. Zeer goede uitleg gekregen van de vertegenwoordiger zeer tevreden over de installatie. Er is proper en correct gewerkt zowel door de dakwerkers als de elektricien.

image description

Offerteprijs = factuurprijs! Super geholpen geweest Zeer vriendelijke mensen. Ze doen alles voor jou zoals beloofd. Zelf na de plaatsing kan je nog terecht bij dezelfde vriendelijke behulpzame mensen van dit bedrijf! Ecoworld is gewoon TOP!

image description

I recently decided to install solar panels with a home battery and after some searching online I ended up at Ecoworld in Ghent. I was contacted for an appointment. The seller came by, gave a clear explanation so that we came to an agreement. Very soon after the visit I received an email with a date on which the solar panels would be installed. This all went smoothly, as did the service afterwards. Emails or telephones are responded to quickly, and everything is in perfect order. There were waiting times at Fluvius for installing the digital meter, but that has now happened and now apply for the subsidy, for which you can also count on support from Sofie from Ecoworld. Tout court, it is a young company but excellent in terms of service and after-sales service. Hugo, Ninove March 2022

image description

Hoi, beetje laat met men review maar had beloofd een goeie recensie te schrijven als alles in orde was dus bij deze meer dan gelukkig met onze nieuwe installatie. Goede communicatie zowel van de installateurs als van bureau. Alles was geklonken op een dag. Duidelijke informatie gekregen die ik verstond over de instalatie en over de premies die je kan aanvragen. Kortom zeker aan te raden! Topteam!

image description

Hallo een verslag van het instaleren van zonnepanelen, wij zijn super tevreden met alles, installatie werkte super. nu over het personeel die zijn super vriendelijk heel erg behulpzaam altijd de helpen, altijd bereikbaar. de Firma is an te bevelen. hier wil ik nog Sofie bedanken, zeer vriendelijk .

image description

Dag Sofie, Matthias en installateurs van Ecoworld, wij kozen na een vergelijking voor jullie firma, absoluut niet op basis van prijs, maar de professionaliteit van iedere tak van de organisatie gaf bij ons de doorslag om met jullie in zee te gaan. Salestalk in mensentaal, duidelijke offerte en uitleg bij de premieaanvraag, stipte en professionele installatie en verhelderende uitleg bij de afhandeling van het dossier door de admin. Jullie hebben er een tevreden klant bij die niet zal nalaten om anderen jullie firma aan te prijzen. Bedankt voor alles Claude Prêt-a-manger Pittem

image description

Tijdens het denkproces zijn onze plannen meermaals gewijzigd. Ecoworld stelde zich daarbij flexibel op en bekeek met ons elk mogelijk scenario. We waren ook heel tevreden over de service achter de schermen, waar vriendelijk en geduldig heel wat administratie en logistieke ondersteuning werd verricht.

image description

Correcte afspraken en plaatsing Mooi werk voor correcte prijs Fijne telefonische bijstand Nu nog , na enkele maanden gebruik, grondig overzicht van de werking van het systeem plus een grondige uitleg van de app. Dat zou het plaatje mooi afmaken.

image description

Heel vlotte afhandeling, van verkoop tot implementatie. Bij vragen via e-mail vrijwel direct antwoord. Samengevat: een aanrader wat mij betreft.

image description

We would like to recommend the company Ecoworld to those who still want to place solar panels, very fast operation. We have been super satisfied with the installers as well as the installers, very friendly guys. They have everything nice and clean finished and cleaned up Even the inspection was done very quickly. Regards, Angelika and Marc

image description

Beste Sofie en team Ecoworld, Bedankt voor de snelle service en het goed geleverd werk die jullie brachten. Het was aangenaam met jullie in zee te gaan ondanks de twijfels door de soms negatieve reacties die op het forum te vinden waren. Kenneth(vertegenwoordiger) bracht daar zeker verandering in door zijn deskundigheid en vertrouwen. Jullie plaatsers en installateur(Casper)toonden hun bekwaamheid op een rustige manier en niets was teveel zelfs om technische uitleg te verkrijgen over de installatie. De keurder van ACEG was correct en gaf mij zelfs de nodige tips voor een latere keuring van mijn huisinstallatie na uitbreiding. Alle afspraken werden perfect nageleefd. Kortweg TOP. Beleefde groeten, de Clercq Eric

image description

Hele fijne en snelle service! Zoeken tijdens plaatsing zelf nog mee naar oplossingen om de batterij en vervormer zo ideaal mogelijk in huis te plaatsen. Ook keuringsverslagen voor premies waren er vrijwel meteen nadat de keuring plaatsvond. Ook vlotte en fijne communicatie én opvolging met verkopers en klantendienst. Vragen worden heel snel beantwoord

image description

Een dikke pluim voor het voltallige team van Ecoworld. Ik had verschillende spelers ontmoet en heb voor Ecoworld gekozen omdat ze vooral een eerlijke uitleg hebben gedaan. Niet zomaar verkopen om te verkopen maar kijken wat kan en vooral wat niet kan. Halverwege oktober beslist en een maand later is de volledige installatie geplaatst en gekeurd. Een probleempje of een vraag ? Je stuurt een mail en dezelfde dag werd ik via mail of telefoon van de nodige info voorzien. Een goede service hoeft niet duur te zijn. TOP

image description

Perfecte service vanaf het bezoek ter plaatse, het opmaken van de offerte, het verwerken van de goedkeuring van de offerte, de snelle installatie van omvormer en thuisbatterij ! Ook heel vlugge keuring gebeurd en dankzij de efficiënte Sofie die heel de administratie op zich neemt, werden mij alle nodige attesten voor Fluvius en de aanvraag van de premie tijdig overgemaakt. Ecoworld is zeker een aanrader !

image description

Van informatie tot plaatsing en communicatie tussendoor: alles verliep heel vlot. Ook voor een onverwachts probleem werd snel een oplossing gezocht.

image description

Definitely recommend. Do not hesitate. The installation, commissioning, inspection and communication went perfectly. In a very short time everything was in order. My thanks to Mathias, Sofie, Salvatore and the 2 strong guys who placed the panels on the roof correctly. I have great faith in them.

image description

Heel erg tevreden van deze firma. De verkoper Matthias nam zijn tijd om al mijn vragen uitgebreid te beantwoorden en heeft me kunnen overtuigen te kiezen voor Ecoworld boven de 3 andere offertes die ik heb laten uitvoeren. Van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. De vooropgestelde termijn en datum werden telkens netjes gerespecteerd . Er werd telkens snel en uitgebreid geantwoord op mijn (vele) vragen door de planningsdienst (bedankt Sofie). De uiteindelijk plaatsing van de panelen gebeurde in de voormiddag zonder problemen en net zoals ik gewenst had. De ploeg was zeer vriendelijk en leken me zeer bekwame en ervaren dakwerkers. De installatie is netjes afgewerkt en men heeft nadien alles opgekuist . Tot zover prima. De electricien arriveerde 15 minuutjes nadat de eerste ploeg vertrokken was en heeft nadien de rest van de middag bezig geweest om de omvormer en de batterijen te installeren . Ik gaf een voorkeur om de netwerk installatie bedraad aan te sluiten ipv via de ingebouwde wifi-dongle. Dit was extra werk, allemaal geen probleem . De electricien ging in mijn ogen zeer nauwgezet te werk en werkte de bekabeling mooi af . Vlotte en vriendelijke mens. Heel tevreden van zijn werk. Hier ook netjes opgekuist achteraf. Vandaag is de keuringsdienst net buiten de deur , alles vlot gekeurd , geen problemen. De Keurder was ook zeer positief toen ik even polste naar zijn ervaring met installaties van Ecoworld. Wat nogmaals mooie bevestiging is. Mijn installatie uiteindelijk : 14 panelen q cell en een drie fasige omvormer + batterijsysteem van 10Kwh van het merk Huawei . Ik had 355W panelen besteld en uiteindelijk 390W panelen gekregen omdat deze van 355w niet meer voorradig waren. Ik heb hiervoor niks meer moeten betalen. Nu een klein weekje in gebruik en absoluut tevreden . Van eerste contact op 20 september tot keuring vandaag 26 oktober zit net geen 5 weken en is geheel in lijn met de data die de verkoper vooropgesteld had . Ik kan enkel maar deze firma aanbevelen als u van plan bent zonnepanelen te laten leggen. Ik heb er alvast geen spijt van. Alles is correct verlopen en alle beloftes werden nagekomen. EERSTE KLAS FIRMA ! Vandenberghe Jurgen

image description

Via een kennis van mij kwam ik terecht bij ecoworld. Deze had een thuisbatterij en zonnepanelen laten plaatsen en was daar super tevreden over, en dit over de gehele lijn. Bespreking met de verkoper, de plaatsing, de afspraken en vooral de fijne en directe communicatie met Sofie (planning). Mijn ervaring ligt in dezelfde lijn, goede verkoper die weet waar hij mee bezig is en altijd bereikbaar voor vragen. Op de afgesproken dag kwamen de dakwerkers in de voormiddag (2man) de zonnepanelen en bekabeling plaatsen. De bekabeling hebben ze netjes weggewerkt achter een goot zodat je daar niets van ziet, dakwerkers met zin voor esthetiek dus:). In de namiddag, amper 1u later zijn de personen met de batterij/omvormer gekomen en alles netjes opgehangen en aangesloten. Deze staan niet op een bepaald uur maar hebben nog tot laat alles afgewerkt diezelfde dag, top! Nadien het kluwen van aanvragen en attesten doorgekomen met Sofie van de planning. Bellen: direct antwoord, mailen: binnen de paar min antwoord...topservice! Ik zou deze firma dus aanraden voor al wie zonnepanelen en of een thuisbatterij wil plaatsen.

image description

DEGELIJKE TECHNISCHE INFORMATIE EN COMPLETE OFFERTES , ZONDER VERRASSINGEN. AFSPRAKEN STEEDS GEHONOREED., OF BIJ VERHINDERING VERWITTIGING MET GELDIGE REDEN. IN HET BIJZONDER EEN PLUIM VOOR NICOLA ALS VERKOPER DIE ZIJN PRODUCTEN KENT EN SOFIE AAN DE TELEFOON , STEEDS VERIENDELIJK EN EFFICIËNT VOOR ADMINISTRATIEVE ZAKEN EN AFSPRAKEN. EEN AANRADER. ir.Lebon Billy Gent

image description

Enorm tevreden! Op 7 dagen tijd werden de zonnepanelen geplaatst, gekeurd en mochten wij het keuringsverslag als ééndraadschema ontvangen. Vooraf werden wij steeds correct geïnformeerd omtrent de timing waarbij ze de dag als uur doorgaven. Administratie, kwaliteit van panelen als communicatie was 'on point' !

image description

Wij zijn heel tevreden over ecoworld alles werd heel goed uitgelegd over de hele installatie, vriendelijk personeel die altijd paraat staan als je een vraag hebt het was top om met jullie samen te werken ?

image description

Het duurde meer dan een jaar om alles in orde te krijgen, gemaakte afspraken werden niet nageleefd. Tevens een zeer slechte opvolging, de verkoopspraatjes staan wel op punt. Voor een goede gemoedsrust kan ik Ecoworld enkel sterk afraden.

image description

Hallo, hartelijk dank voor de mooie service en uitstekende en vlotte afhandeling van ons dossier. We zijn uitermate tevreden over het nette en professionele werk dat jullie leverden. Vanaf het eerste contact tot de uiteindelijke uitvoering(voor bouwverlof eerste contact, de vijfde werkdag na het bouwverlof)verliep alles heel vlot en flexibel. Van harte bedankt. Mvg Geert en Marleen Van den Berghe

image description

Betere partij bestaat niet. Twee jaar geleden 22 zonnepanelen door hen gelegd. Nu 10kw batterij geplaatst. Correct over de ganse lijn. Betrokken eigenaars EN medewerkers die pro-actief méédenken en alles tot in de puntjes afwerken. Top ! Doe zo verder !

image description

Correcte uitleg, correcte producten. Prachtig volledig zwarte panelen met zwarte aluminium dragers, op mijn zwarte dak valt deze installatie amper op. De plaatsing werd uitgevoerd door een andere firma waarbij ik na de plaatsing merkte dat de panelen te veel naar links lagen waardoor ze ietwat over het dak uitstaken en je de witte onderkant kon zien (met gevaar voor windstoten). Ecoworld is dit komen bekijken en heeft geoordeeld dat dit inderdaad niet geplaatst was volgens plan. Een week later zijn ze de panelen komen opschuiven en hebben hiervoor zelfs nieuwe horizontale balken moeten voorzien zonder meerkost. Mannen van hun woord! Bedankt!

image description

The representative was able to explain it well, and could always call with questions. If you then call with a question, he will not answer and he will no longer respond. Then I contacted the company directly. This went a lot smoother! I am very satisfied with the service!

image description

Het was een heel aangename samenwerking met deze firma. Ik ben steeds vlug en correct geïnformeerd geweest over de werken. De beloofde afspraken werden ook altijd correct nagekomen. De werken werden ook zeer proper afgewerkt door de installateur, die ook zeer beleefd en vriendelijk was. Het is zeker een aanrader om met deze firma samen te werken! TOP

image description

Zonnepanelen geplaatst juni 2020 en algemeen tevreden over de algehele samenwerking. Het feit dat Ecoworld kwalitatieve panelen en ook 'nieuwe' Huawei omvormers in de offer stak met uitbreiding van de garantie tot 20j was voor mij een pluspunt. In combinatie met een attractieve prijs heeft dit mij overtuigd. Een professionele en correcte plaatsing volgens afspraak alsook de administratieve afhandeling na plaatsing. Ondertussen na de afschaffing van de terugdraaiende teller bieden zij ook actief oplossingen aan mbt batterij oplossingen ed. Algemeen zeer tevreden, aanrader.

image description

Very satisfied with the installation, very professional, good quotation, good prices, correct agreements, beautiful installation of the panels. Friendly staff. Can definitely recommend the company!

image description

Deze firma verdiende meer dan een extra pluim. Donderdag in de late namiddag probleem gemeld en diezelfde avond telefoon, mail gekregen. dat men vrijdag terug ging langskomen om alles op te lossen. En effectief 2 medewerkers en zaakvoerder himself waren present om alles tot in de puntjes te installeren en af te stellen. Zelfs deze morgen nog mail en telefoon gehad ivm installatie en gebruik nieuwe app.Van een topopvolging gesproken. Dat noem ik nu eens voorbeeld van service- en klantgerichtheid. ECOWORLD VIND IK TOP !!! Dat verdiend 5 sterren !!

image description

Ik ben heel tevreden over deze firma. De installatie is op tijd gebeurd en de keuring ook net voor voor het einde van het jaar 2020 . Bij vragen heb ik steeds vlug en een correct antwoord gekregen. Het is de stomme regering die roet in het eten gegooid heeft om de terugdraaiende teller af te schaffen. Mevr. Demir denk ook eens aan ons. Hopelijk komt het systeem om ons een premie te verschaffen spoedig in actie want wij wachten erop. Altijd maar die loze beloftes van de regering om te investeren in alternatieve energie.

image description

We are very satisfied with the handling of our deal with Ecoworld. Everything will now be completed correctly. Nice cooperation, good communication.

image description

Very satisfied with the smooth cooperation with you! Smooth installation, very clean finish. A collaboration you can build on! We have also received good information about our future project: battery system. Thanks and hope to see you soon!

image description

The consultant came by at the beginning of August and gave very good information. He was able to give the quotes immediately and not much later we decided to install solar panels by Ecoworld. Because of Covid, the first appointment was immediately moved and at the end of November the professional installers arrived punctually and both the solar panels and the inverter were neatly placed. Chapeau for the electrician and the installers. Because of the pressure, I looked for an inspector who could still inspect the installation on time. This was correctly credited back from Ecoworld. Top firm ?

image description

bad experience !!! June 8: advance paid. August 18: panels on the roof by a crew not skilled as electricians. All they said was that they were ordinary roofers. August 31: everything paid (inspection included) October 13: judge comes by for the first time -> Rejected. In the meantime emailed and called ecoworld to get a new electrician appointment to fix everything. November 9: electrician could not come by. November 10th: electrician visited first work. In the meantime, many calls and emails to make an appointment for a re-inspection. It turned out that the judge had already e-mailed back to Ecoworld, but did not answer. Ecoworld told us that the judge had not yet responded? So we were kept on a leash. We were allowed to find a judge ourselves. We found these. December 21st: our electrician comes to check everything again and had to change something because it was not correct. December 22: Approved by own inspector. As you can read, we have not had such a good experience with Ecoworld.

image description

Zoals zovele anderen (zoek maar op verschillende fora) zijn wij enorm teleurgesteld in de samenwerking met Ecoworld. Er werden in de zomer van 2020 grote beloftes gedaan dat de installatie geplaatst zou zijn in oktober 2020. Na aandringen werd een eerste afspraak vastgelegd voor begin december 2020. Dan was er zogezegd Covid binnen het bedrijf, waardoor er geen installaties meer konden gebeuren. Dit is maar een halve waarheid en doet verder niets af aan het feit dat Ecoworld misleidende verkoopinformatie verschafte. Ter info: ik kreeg begin januari een nieuwe afspraak: maart 2021.... Dat ik minstens 1 beoordelingsster moet selecteren kan ik nog rechtvaardigen vanwege de vlotte terugbetaling van mijn voorschot. Nu kan ik op zoek gaan naar een betrouwbare partner, waarin ik vertrouw dat het er nog zal zijn wanneer de garantieperiode van de onderdelen zal vervallen.

image description

The panels are neatly placed and lie nicely on the roof. The cables and connection went perfectly. It was close, but Ecoworld made every effort to get our panels inspected on time. Chapeau also for the customer service, who answers our emails and all questions quickly and clearly. There are still 2 panels to be replaced, but we are convinced that this will also go smoothly! We are satisfied!

image description

As mentioned above, sales are fast, but after sales service is a disaster. Empty promises and inaction are trumps. Our order was placed in June with the promise to have it inspected at least this year: Order and advance on 24/06/20. Placement was done on 09/15/20 by Ecoworld First inspection on 13/10/20 I was notified of the disapproval on 6/11/20, with the wrong reason for disapproval, it turned out. Repair by Ecoworld on 26/11/20 After countless telephones, e-mails and promises on 12/17/20, still no new inspection date. When you call, they print the phone seven times before finally answering, after which you are turned away. They are fast enough to send invoices. Very bad experience this. EDIT: Low you pull the covid card to explain this. The inspection has absolutely no problems with this, and neither are your installers / electricians.

image description

Slecht, leugenachtig en onbetrouwbaar bedrijf! Begin juli onze offerte getekend met het akkoord dat ze voor 2021 geplaatst zouden worden. Maanden moeten wachten op een afspraak. Uiteindelijk toch de afspraak gekregen, op 21/12/20 zouden ze geplaatst worden. Vandaag telefoon dat ze hun afspraak niet kunnen nakomen en dat alles wordt verplaatst naar 2021. Onmiddellijk ons voorschot terug gevraagd. Geen excuus, niets. Misselijkmakend als men weet dat de voordelen flink veranderen vanaf 2021. Van mij krijgen ze 0/10.

image description

In September we had our solar panels installed by the company Ecoworld. Everything is installed and connected as it should. Fast installation and great service, both before and after installation. Definitely recommend!

image description

Very deceitful, deceitful company. Just left us at the end of the year for 2 days stating that they cannot fulfill their agreements for 2020 despite contractual agreements made. There were no apologies, a company that should be banned from the sector !!

image description

In juli 2020 bestelling geplaatst, voorschot betaald, zonnepanelen zouden na veel mailverkeer geplaatst worden op 7 december. Op vrijdag 4 december krijg ik telefoontje dat zonnepanelen niet kunnen geplaatst en gekeurd worden in 2020. geen betrouwbare firma dus.

image description

De samenwerking met Ecoworld verliep zeer vlot. De plaatsing werd netjes uitgevoerd. Ecoworld zette alles op alles om de keuring van de installatie nog voor het einde van 2020 uit te voeren en kwam zijn beloften na. De communicatie verliep vlot. Wij zijn zeer tevreden klanten.

image description

6augustus = Alles vlot geregeld van systeem . De regeling voor plaatsing-aansluiten. Heeft wel een tijd geduurd. Aantal weken Langer dan voorzien. Na contact opname wat niet makkelijk is in de drukke periode.toch al een stap verder in systeem aansluiting (goede uitleg van omvormer plaatser). Volledige afwerking volgt.

image description

Alles perfect verlopen zowel vertegenwoordiger als plaatsingsdienst en administratie , houden zich aan de afspraken, goede firma om mee samen te werken

image description

Afspraak gemaakt, verplaatst en niet komen opdagen...

image description

We zijn zeer tevreden! Alles heel duidelijk uitgelegd door vertegenwoordiger, ook over het verschil in panelen en tevens rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen! Offerte identiek aan factuur, timing zoals afgesproken, ook en vooral heel vriendelijke en vlotte service, ook administratief!! Plaatsing zonder problemen, prima afgewerkt! Installatie nadien probleemloos gekeurd. Een absolute aanrader, niet twijfelen! Blij dat we voor Ecoworld gekozen hebben!

image description

fijne firma om mee samen te werken alles verloopt vlot en correct zoals afgesproken top Service !! beter service is moeilijk te verkrijgen

image description

Zeer tevreden over het geleverde werk! Zowel vertegenwoordiger als installateurs uiterst professioneel. Installatie zeer netjes geplaatst met hoge afwerkingsgraad. Administratieve dienst heel transparant en bieden een zeer duidelijke opvolging van het dossier.

image description

zeer netjes geplaatst en proper afgewerkt?

image description

Heel tevreden over dit bedrijf, vriendelijkheid, vakmanschap, efficiëntie, alles wat je als klant wil. Top

image description

Zeer correcte prijzen en degelijk materiaal, een aanrader!!!!!

image description

zeer tevreden over alles wat er is geplaatst en getest? super, om aan andere mensen te vertellen. groeten José

image description

?yi günler ben bir Türkiyeli olarak bu Ecoworld da güne? enerjisi takt?rd?m,Bütün y?l elektri?im bedavaya geldi 6 ki?ilik bir aile y?l?k kulland???m 6000 bin kilovat elektrik,in?allah 5/6 y?lda paras?n? ç?kar?r?m tüm vatanda?lar?ma ve eme?in kar??l???n? bilen insanlara tercih ederim, Burda Nicola ve tohmasa te?ekkür ediyorum ve ba?ar?lar dilerim,Oostakker dan selamlar, ABDULLAH ÇEL?K

image description

Afspraak vertegenwoordiger niet nagekomen. Geen telefoontje - geen excuus. Niks.

image description

Professionele vakmanschap en beste prijs. Kortom een goede aanrader.

image description

Heel mooie installatie, perfect geprijsd, zeer degelijke professionele opvolging van A tot Z!